L’Ajuntament adverteix que no hi haurà “cap privilegi” en la llicència d’obres de la Sagrada Família

Els responsables del temple han demanat el permís després de 133 anys de treballs sense autorització expressa

L’Ajuntament de Barcelona fa tres setmanes que estudia la sol·licitud de llicència d’obres presentada pels responsables de la Sagrada Família, que fa 133 anys que s’està construint i mai ha tingut el permís municipal i, per tant, no ha pagat les taxes corresponents.

Segons ha advertit aquest divendres la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), s’aplicarà la normativa “sense cap tipus de privilegi”. Per tant, la junta del temple “pagarà el que li pertoqui pagar”. També ha puntualitzat que és un cas que necessita temps per ser analitzat perquè la normativa no encaixa amb “un cas en què una obra fa 133 anys que no paga les taxes”.

De l’escalinata encara ni se’n parla

Una estona abans, en el cicle del Col·legi d’Enginyers de Camins de trobades amb els caps de llista de les eleccions municipals del maig, Ada Colau havia especificat que va ser l’Ajuntament qui va convèncer els responsables de l’obra de trencar la inèrcia instal·lada històricament i regularitzar els treballs. “Nosaltres els hem animat a demanar la llicència després de 130 anys. La situació no era normal, calia regularitzar-la, no pot ser que hi hagi una obra gegant, com aquesta, sense permís”, ha argumentat l’alcaldessa.

Colau també ha especificat que la llicència demanada només és per les obres que estan en marxa i l’entorn. Queda fora, per a més endavant, el debat sobre si s’ha de fer l’escalinata polèmica que obligaria a enderrocar una illa de cases. “Això no està resolt i s’ha de debatre amb els veïns i estudiar com afecta tot plegat la mobilitat i quines necessitats d’habitatge hi ha”, ha avisat. Tot i que s’ha negat a dir si ella és partidària o no de l’escalinata, ha matat el tema subratllant que “la prioritat als barris ha de ser l’ús veïnal”.

Més informació

Nou comentari