Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ampli acord per legalitzar la Sagrada Família malgrat la ‘patata calenta’ de la façana de la Glòria
  • CA

La Sagrada Família tindrà llicència d’obres després de 130 anys d’insòlita al·legalitat. El ple municipal ha validat amb un ampli suport de més de dos terços –29 dels 41 regidors– l’acord al que van arribar el govern barceloní i el patronat del temple modernista. Els vots de BComú, PDECat, Cs i PP han donat llum verda al pacte pel quan la catedral d’Antoni Gaudí regularitzarà la seva situació a través de dos plans urbanístics, que també li permetran construir amb garanties la capella de l’Assumpta al carrer Provença. A canvi la Sagrada Família aportarà 32 milions d’euros al transport públic de la ciutat i es comprometrà amb el manteniment dels carrers que l’envolten. 

No obstant, l’acord té una mancança evident per l’oposició i pels veïns del barri: no aborda l’espinosa construcció de la façana o portal de la Glòria al carrer Mallorca, que afectaria blocs de pisos autoritzats en fals durant el tardofranquisme. La totalitat de l’oposició ha retret al govern municipal que hagi deixat de banda “el més difícil” i quedi de nou pendent de resoldre per al següent mandat. 

[r:1]

“Regularitzar el que ja existeix era la part fàcil, deixen la feina difícil pel proper govern”, ha protestat Jordi Martí (PDECat). Koldo Blanco (Cs) ha fet mofa de la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, que poca abans havia presentat l’acord com un “moment històric”: “Tan històric no serà quan l’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde han abandonat el plenari!”, ha ironitzat, en referència a l’absència temporal d’Ada Colau i Gerardo Pisarello de la sala. Ha explicat que el seu grup votaria a favor perquè el govern els havia acceptat un prec per convocar d’urgència la comissió veïnal que fa seguiment de les obres del temple.

[r:3]

ERC també s’ha abstingut en aquest punt del plenari, en el que tampoc ha votat ni a favor ni en contra de la iniciativa ciutadana sobre el CAP Raval Nord i anunciar que faria el mateix dimecres sobre la funerària pública. “És un acord a mitges i una patada endavant, deixen una patata calenta al proper govern”, ha criticat Jordi Coronas. El PSC ha estat més contundent amb el seu ‘no’ i ha arribat a assegurar que amb aquest acord l’ajuntament “es fa còmplice del mobbing immobiliari als veïns” que viuen davant del temple. “El que és historic és el regal que hem fet un privat i abans que acabi el mandat els emplaço a parlar amb els veïns”, ha exigit Carmen Andrés.

[r:5]

Alberto Villagrasa (PP) ha coincidit en què l’abast limitat de l’acord “és el més fàcil”, però li ha donat suport per no donar les culpes al govern actual “de 130 anys” d’irregularitat administrativa. Finalment Pere Casas (CUP) ha lamentat que els dos plans urbanístics aprovats “obren la porta al desnonament de les veïnes en favor del parc temàtic en el que s’ha convertit la Sagrada Família”. La formació anticapitalista ha votat en contra pel “xantatge” que al seu entendre suposa validar alhora els plans i la llicència d’obres.

Més notícies
La manifestació dels veïns de Sagrada Família contra el projecte de l'escalinata de la Junta del Temple / Cedida
Veïns de Sagrada Família es manifesten contra l’escalinata que afectaria dues illes
Notícia: Veïns de Sagrada Família es manifesten contra l’escalinata que afectaria dues illes
Comparteix
Els assistents insisteixen a dir que l'ampliació del projecte no formava part de la idea de Gaudí
L’obra de la Sagrada Família de Subirachs, declarada bé cultural d’interès nacional
Notícia: L’obra de la Sagrada Família de Subirachs, declarada bé cultural d’interès nacional
Comparteix
Inclou les escultures de la façana de la Passió, les portes de la Glòria, l’escultura de Sant Jordi i el semibust de bronze de Gaudí
L’associació de veïns de Sagrada Família critica que les obres del temple es facin “a trossos”
Notícia: L’associació de veïns de Sagrada Família critica que les obres del temple es facin “a trossos”
Comparteix
Demanen que s'abordi la totalitat del projecte i anuncien mobilitzacions a partir del 16 de febrer
La Sagrada Família torna a ser el destí preferit dels turistes
Notícia: La Sagrada Família torna a ser el destí preferit dels turistes
Comparteix
El temple va rebre la visita de 4,5 milions de persones el 2017, segons l’Observatori del Turisme a Barcelona
Gaudí va renunciar a l’escalinata de la Sagrada Família del carrer Mallorca, segons un document
Notícia: Gaudí va renunciar a l’escalinata de la Sagrada Família del carrer Mallorca, segons un document
Comparteix
Els veïns que recelen de l'acord de l'Ajuntament amb Junta del Temple aporten un text del ministeri que avala l'edifici de Núñez i Navarro
Llum verda a l’acord per regularitzar les obres de la Sagrada Família
Notícia: Llum verda a l’acord per regularitzar les obres de la Sagrada Família
Comparteix
La Comissió d’Urbanisme ratifica el pacte amb la Junta Constructora, que aportarà 36 milions per millorar el transport públic i l’accessibilitat al temple

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa