La Sagrada Família torna a ser el destí preferit dels turistes

El temple va rebre la visita de 4,5 milions de persones el 2017, segons l’Observatori del Turisme a Barcelona

Gaudí és l’estrella indiscutible de Barcelona. Segons un informe elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona, la Sagrada Família i el Park Güell són els dos punts d’interès més visitats de la ciutat amb molta diferència. El temple inacabat va rebre 4,5 milions de turistes el 2017, mentre que el parc que havia de ser una urbanització de luxe va veure passar 3,1 milions de persones. La Pedrera i la Casa Batlló també estan al top 10 de llocs més visitats amb un milió de persones cadascun.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, 13,2 milions de persones van visitar espais d’interès arquitectònic, 12 milions museus i col·leccions i 4,8 milions transports singulars. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha destacat que les bones dades de visitants “demostren que Barcelona manté un nivell d’atracció rellevant, dissipen qualsevol debat sobre la situació turística de la ciutat, i ens plantegen la necessitat de seguir gestionant el turisme”.

Les visites a l’entorn de Barcelona van augmentar prop d’un 30% i hi guanyen pes els espais naturals com el Montseny o el Delta del Llobregat. La centrifugació de turistes cap a zones de fora de Barcelona “va en la línia de disminuir l’impacte que té el turisme i de millorar en aquest aspecte la desconcentració a la ciutat”, ha afegit Colom.

A continuació reproduïm la classificació dels 10 punts d’interès més visitats de Barcelona el 2017:

1. Sagrada Família – 4,5 milions
2. Park Güell – 3,1 milions
3. Museu del F.C. Barcelona – 1,8 milions
4. L’Aquàrium – 1,6 milions
5. Poble Espanyol – 1,2 milions
6. El Born Centre Cultural – 1,1 milions
7. Casa Batlló – 1,1 milions
8. Museu Picasso – 1 milió
9. La Pedrera – 972.000
10. MUHBA – 920.000

Més informació

Nou comentari