Barcelona rep un 4,58% més de turistes el 2018

El sector turístic espera tancar l’any amb xifres positives que consoliden l’atractiu de la ciutat

Barcelona ha rebut un 4,58% més de turistes entre gener i novembre, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha apuntat que les pernoctacions han crescut un 1,86% respecte l’any passat, unes xifres que “consoliden” la feina el 2017, que va ser molt complicat per la inestabilitat política després del referèndum de l’1 d’octubre.

Pel que fa al desembre, Colom preveu que les pernoctacions s’incrementin un 20%. El regidor de Turisme ha explicat que les arribades de turistes mantenen la tendència dels últims mesos i mentre es “consolida l’atracció” de Barcelona entre els visitants internacionals, els viatgers de la resta de l’estat segueixen perdent pes en el conjunt de les estadístiques del sector turístic. 

Segons l’Informe de l’activitat turística a Barcelona i Entorn, elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona, destaca que el 2017 hi va haver un augment del 30% en les visites a l’entorn de Barcelona. També van guanyar pes els espais naturals com a opció alternativa pels turistes que visiten Barcelona en un sentit més metropolità o regional. Colom ha celebrat aquesta nova tendència perquè permetrà disminuir l’impacte directe del turisme sobre la ciutat de Barcelona i, al mateix temps, generar beneficis econòmics en altres parts del territori.

Més informació

Nou comentari