Barcelona vol atreure més turisme de negocis amb 30 congressos el 2019

Ajuntament i Turisme de Barcelona preveuen l’arribada de més de 350.000 delegats amb l’organització de grans esdeveniments

Barcelona té confirmats per a l’any 30 congressos de més de mil delegats –sumen 350.000 delegats previstos– i el Barcelona Convention Bureau preveu tancar 2018 com un any amb molt bones dades, ha destacat l’Ajuntament aquest dimarts en un comunicat. La ciutat acollirà l’any que tres dels cinc congressos mèdics més importants, ha detallat, coincidint amb l’obertura del saló sobre congressos i fires IBTM World, que ha obert aquest dimarts al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i que exposarà fins dijous propostes de 3.000 organitzadors d’esdeveniments de 150 països.

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart; el regidor de Comerç, Turisme i Mercats, Agustí Colom; i el director general del consorci, Joan Torrella, han inaugurat el saló. L’objectiu és potenciar el turisme de reunions, que va representar 1.800 milions per a la ciutat el 2017, un 21% més que l’any anterior. Gaspart ha destacat la importància d’un saló dedicat als negocis i a les reunions per la seva repercussió per a la ciutat, mentre que Colom ha ressaltat que Barcelona té la capacitat de mantenir “l’atractiu per acollir trobades professionals” i atreure’n de nous.

Un bon 2019 per Barcelona

El regidor ha ressaltat que les previsions “auguren un bon 2019” i que la capital catalana és una de les ciutats millor preparades per celebrar congressos i fires internacionals. Per la seva banda, el director de Turisme de Barcelona ha ressaltat el treball que es realitza des del programa del consorci Barcelona Convention Bureau.

Entre els congressos que acollirà la ciutat s’inclou el de la Societat Europea per la Medicina Oncològica (ESMO), que aquest any passarà de tenir 15.000 a 30.000 delegats. També tornarà a celebrar-se a la ciutat el congrés europeu de la diabetis, que atraurà 15.000 delegats, després de sis anys d’ubicar-se en altres localitats. L’Ajuntament ha recordat que Barcelona ocupa la primera posició internacional en l’organització de congressos, segons la International Congress and Convention Association (ICCA), amb 195 el 2017, per davant de París (190), Viena (190) i Berlín (185), en un rànquing que la ciutat ja va liderar el 2004.

Més informació

Nou comentari