“Em van colpejar per l’esquena, em van tirar a terra i em van robar el mòbil”

La víctima, tot i l'ensurt, no va patir lesions greus i ja s'ha reincorporat a la feina

Caminava a les 5 del matí de camí a la feina mentre parlava per telèfon quan la van empentar, van colpejar-la i van robar-li el mòbil. És el que li va succeir aquest diumenge a una dona jove que es dirigia al forn de pa pel que treballa, al barri Gòtic. Un nou episodi de robatori amb violència a Ciutat Vella, un districte que no acaba de fer net amb la delinqüència tot i el desplegament dels dispositius de reforç de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra durant les darreres setmanes.

El cas del diumenge, que va tenir lloc a l’avinguda de la Catedral, no va comportar cap lesió greu si bé a la noia li ha quedat un hematoma a l’ull esquerre. “El més greu és no veure-ho venir. Un atac per l’esquena et deixa especialment ‘en xoc’ i a mi em va fer caure. Quan estava al terra, intentant recollir el meu telèfon, em van donar un cop al cap i el noi, que semblava jove, va marxar corrents”. Segons va poder veure, un company esperava el delinqüent uns metres més enllà.

La dona agredida ja ha tornat a fer el seu torn habitual a la feina mentre es refà “de l’ensurt” i comenta amb els companys de feina i clients la perillositat del barri. “Estem acostumades”, matisa una altra dependenta del local on treballen, al carrer Escudellers. Les dues companyes porten set mesos al Gòtic i fan repartiment de comandes a primera hora del matí a altres comerços del barri. “Ens trobem amb baralles, amb amenaces per a que els donem barres de pa, amb robatoris d’entrepans”, expliquen les treballadores resignades.

L’episodi del diumenge va acabar amb la víctima presentant denúncia als Mossos d’Esquadra, que van insistir a dir-li que no tenen suficients efectius per patrullar tota l’àrea de Ciutat Vella. Ara bé, tant la dona que va patir el robatori com la companya del forn de pa asseguren haver notat l’increment de presència policial en la seguretat del barri, a banda d’excepcions com l’incident del cap de setmana.

 

Més informació

Nou comentari