Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Tsunami Veïnal protesta contra la inacció de Colau

El que va començar com un petit terratrèmol a la Barceloneta ja s’ha convertit en un Tsunami Veïnal que dóna veu a una trentena d’entitats i associacions de veïns de diversos districtes, però té el seu nucli dur a Ciutat Vella i Sant Martí. Després de reunir-se amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tot just fa un mes i mig, el moviment ha tornat a sortir al carrer per demanar que es convoquin les reunions de treball que els va prometre per acabar amb l’incivisme i la inseguretat.

Unes 200 o 300 persones –500 segons els organitzadors– s’han posat en marxa aquest dissabte des de diferents punts de la ciutat i s’han desplaçat fins a Via Laietana, que era el punt de trobada per ajuntar-se i anar cap a la plaça Sant Jaume. “No han complert amb el que es va pactar i el mínim que podrien fer és donar la cara”, explicava un dels portaveus del moviment davant de l’Ajuntament.

Unes 200 persones s’han reunit a la plaça Sant Jaume i han coincidit amb gent que visitava el pessebre / OTRO RAVAL

El conglomerat d’entitats es va reunir amb Colau el 13 d’octubre per protestar per la crisi d’inseguretat i incivisme que es viu a Ciutat Vella i que s’està escampant, diuen, a altres barris de la ciutat. “La gent vol sentir-se segura i anar i tornar a treballar sense por que li hagin ocupat el pis”, es queixava un altre veí. Demanen a l’Ajuntament que no es limiti a reforçar uns districtes en detriment d’altres i que ampliï la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Altres entitats es distancien del tsunami

La marxa d’aquest dissabte no ha comptat amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ni d’altres entitats de Ciutat Vella o Sant Martí perquè no comparteixen la manera com el Tsunami Veïnal enfoca la gestió de la crisi. Ho veuen com una qüestió molt complexa que no se soluciona només amb més policia. “La inseguretat és un problema, en som molt conscients”, declaraven al Tot Barcelona fonts de la FAVB. “Hem tingut entrevistes amb Mossos i Guàrdia Urbana per abordar-lo”.

Però no tot es pot reduir a posar més agents al carrer. “Cal analitzar la problemàtica de manera objectiva i afrontar-la amb tranquil·litat” perquè així es pot demanar una solució concreta per cada cas, diuen a la FAVB. Consideren que hi ha “múltiples maneres de focalitzar el mateix problema i que totes són compatibles”. I matisen que no tenen res en contra del moviment, ja que si s’obren a explorar noves vies de resolució “sempre” els trobaran disposats a dialogar.

En la mateixa línia s’expressa Acció Raval, una entitat de Ciutat Vell que tampoc ha donat suport a la marxa, primer perquè ningú els ha ofert participar i segon perquè consideren que les reivindicacions del Tsunami Veïnal no coincideixen amb les seves. “Demanen gairebé de manera exclusiva més acció policial i nosaltres volem més acció social”, insisteixen. Tampoc entenen perquè només pressionen l’Ajuntament quan “hi ha problemes que també són responsabilitat d’altres administracions”.

Barcelona no funciona

Malgrat les discrepàncies amb la FAVB i l’absència d’algunes associacions històriques dels districtes més afectats, el Tsunami Veïnal no deixa de créixer. Des de la primera manifestació que van fer al setembre, el moviment ha incorporat una desena de noves entitats, com les associacions de veïns del Turó Park (Sarrià-Sant Gervasi), El Carmel (Horta) i Front Marítim (Sant Martí).

També han aprofitat la concentració d’avui per reclamar que es deixi de polititzar el seu moviment. “No som de cap partit i estem farts que s’intenti identificar el moviment amb un color polític”, lamentava Eva Vila, de Fem Gòtic. Els convocants asseguren que només volen millorar els seus barris i esperen que Colau compleixi amb les seves promeses i engegui aviat les reunions de treball dins del pla integral de ciutat que li van demanar durant la primera reunió.

Més notícies

“El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona”

Notícia: “El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona”
Comparteix
Es compleixen 15 dies des que Mossos i Guàrdia Urbana van intensificar la presència al districte i els veïns temen que no duri
Notícia: “El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona” - Mobile

Ferran Mascarell entra en campanya

Notícia: Ferran Mascarell entra en campanya
Comparteix
El delegat del Govern a Madrid i impulsor de la Crida publica diversos vídeos a Twitter i parla d'un "projecte renovat" per Barcelona
Notícia: Ferran Mascarell entra en campanya - Mobile

La Guàrdia Urbana destina un centenar d’agents al pla de xoc de Ciutat Vella

Notícia: La Guàrdia Urbana destina un centenar d’agents al pla de xoc de Ciutat Vella
Comparteix
La policia municipal de Barcelona s'afegeix al dispositiu Ubiq dels Mossos i reorganitza els efectius contra els furts i la droga
Notícia: La Guàrdia Urbana destina un centenar d’agents al pla de xoc de Ciutat Vella - Mobile

Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més

Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: EldeGràcia a novembre 25, 2018 | 09:41
  EldeGràcia novembre 25, 2018 | 09:41
  Ciutat Vella no li dona vots a la Colau; tot allò que no sigui Nou Barris li rota.
 2. Icona del comentari de: Antoni Ferret a novembre 25, 2018 | 10:30
  Antoni Ferret novembre 25, 2018 | 10:30
  1) Que "es convoquin les reunions de treball que els va prometre per acabar amb l’incivisme i la inseguretat". 2) Que s'hi faci lo que es pugui. / 3) Que, a un moviment que no sigui unitari, no se li faci gaire cas.
 3. Icona del comentari de: Barceloní a novembre 25, 2018 | 11:02
  Barceloní novembre 25, 2018 | 11:02
  La Colau li està posant molt planer a en Valls. El Cap i Casal està en condicions de tenir el primer alcalde de C's del Païs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa