Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de Sagrada Família es manifesten contra l’escalinata que afectaria dues illes
  • CA

L’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família juntament amb la Comissió d’afectats pel PGM del Temple han sortit aquest migdia al carrer per protestar contra el nou pacte entre l’Ajuntament i la junta gestora del conjunt monumental. Han estat prop d’un centenar els manifestants que s’han concentrat a les 12h a la cruïlla entre els carrers Aragó i Marina i han tallat el trànsit perquè s’anul·li l’acord que es va tancar sense tenir el vistiplau del veïns, protesten.

Especialment s’oposen a la planificació de les escalinates previstes a la banda del carrer Mallorca, a la denominada façana de la Glòria, i ho justifiquen amb un document que provaria que Gaudí no les va dibuixar i que ell mateix va acceptar que no hi estiguessin. Per aquest motiu, la protesta l’encapçalava una pancarta que deia ‘Prou de privilegis pel temple’ i ha avançat cridant consignes contra el turisme.

El veïns, amb el recolzament del la CUP, s’han mobilitzat perquè, de tirar endavant el pla, les dues illes compreses entre el carrer de Marina i el carrer de Sardenya des de la Sagrada Família i fins a Aragó quedarien afectades. Després que s’aprovessin inicialment una modificació del Pla General Metropolità (MPGM) i un Pla Especial Urbanístic Integral (PEUI) de l’illa del Temple, els veïns han presentat al·legacions a tots dos projectes i ara han iniciat un procés de mobilitzacions per pressionar el govern d’Ada Colau. La d’avui era la primera, però n’hi haurà tres més. 

Segons els càlculs veïnals, el projecte de les escalinates podria arribar a afectar 3.000 veïns i, tot i entendre que es vulgui ampliar el temple, mantenen que hi ha certs “límits” que cal respectar. I per això, a partir d’aquest febrer, faran concentracions i protestes cada tercer dissabte de mes fins al maig.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa