Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’associació de veïns de Sagrada Família critica que les obres del temple es facin “a trossos”
  • CA

L’associació de veïns de la Sagrada Família ha presentat al·legacions contra l’acord entre el temple i l’Ajuntament de la ciutat, que implicava una proposta per modificar el Pla General Metropolità (PGM) i crear un Pla especial urbanístic integral (Peui) amb què els veïns no estan d’acord. L’associació considera que la modificació del PGM segueix l’estratègia d’abordar el problema per parts, fet que permetria anar consolidant volums i que les obres segueixin endavant “a trossos”, sense que s’abordi la totalitat del projecte, que és el que demanen els veïns, així com el seu encaix dins del barri.

En roda de premsa aquest dilluns, l’encarregat d’urbanisme de l’associació, Joan Itxaso, ha criticat que l’acord no resolgui com s’acabarà la façana de la Glòria – el temple vol una escalinata al carrer Mallorca que afecta 3.000 persones -, i ha avançat que els veïns es mobilitzaran cada tercer dissabte de mes des del 16 de febrer fins al maig.

Itxaso ha assegurat que entenen que la Sagrada Família es vulgui ampliar, però ha apuntat que els veïns també tenen els seus “límits”, i ha demanat a l’Ajuntament que iniciï un procés de debat, ja que l’acord s’ha tancat sense participació veïnal, segons ell.

“Tots els edificis que estan al costat del temple s’han fet legalment i l’únic que no es va fer de manera legal és el temple“, ha apuntat el portaveu, que ha assegurat que no estan en contra que el temple s’acabi si es fa de manera correcta.

A més, Itxaso ha criticat la falta d’interès general per motivar el PGM: “No veiem que envair una part de la via pública ampliant l’àmbit de l’equipament de titularitat privada pugui tenir cap interès general, només pot respondre a interessos privats”.

Quatre al·legacions més

Una veïna afectada per la possible ampliació del temple, Carme Anta, ha exigit al consistori que acabi amb el patiment que veu al barri, i ha criticat que no hi hagi hagut cap dirigent polític “amb la valentia d’obligar al temple a parlar amb els afectats “. Així mateix, l’associació ha assegurat que també han presentat al·legacions contra l’acord al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’exregidor d’Urbanisme Ramon García-Bragado (PSC) i una organització juvenil afectada del carrer Provença, a més d’una altra al·legació de la qual desconeixen la procedència.

L’Ajuntament i la Junta Constructora de la Sagrada Família van presentar a l’octubre un acord que preveu que el temple rebi una aportació en deu anys de 36 milions d’euros per millorar la mobilitat i l’urbanisme del seu entorn, i que l’Ajuntament tramiti el pla especial que permetrà que el temple tingui llicència d’obres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa