Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutjat rebutja aturar l’experiment de la UB amb gossos beagle
  • CA

El jutjat contenciós número 6 de Barcelona ha rebutjat per un defecte de forma la petició per aturar cautelarment l’experiment amb cadells de gos de la raça beagle que realitza l’empresa Vivotecnia per encàrrec del Parc Científic de la Universitat de Barcelona (UB). L’associació Lex Ànima va presentar inicialment una petició de mesures cautelaríssimes, però la magistrada les va convertir en cautelars per tal d’escoltar l’altra part. Li va donar cinc dies a la UB per justificar l’experimentació amb cadells. Finalment, un cop fet el tràmit, el jutjat considera que l’anàlisi de la petició no ha superat l’examen d’exigències per poder avançar en la tramitació, segons la llei. Argumenta, entre altres motius, que no s’ha presentat el recurs previ preceptiu.

Lex Ànima, juntament amb el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, demanava a la justícia aturar el procés per la “gravetat i urgència de l’afer”. D’igual forma, demanaven paralitzar l’experiment fins que es resolgui “el procediment obert en via administrativa i el recurs contenciós que es pugui interposar”. Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals. L’objectiu de l’experiment és “desenvolupar un fàrmac antifibròtic per tractar la fibrosi hepàtica i mielofibrosi“, una malaltia que afecta un 2,1% de la població i entre una i nou de cada 100.000 persones, respectivament.

Segons les dues entitats, la llei de protecció dels animals utilitzats per a experimentació prohibeix aquesta pràctica si existeix un mètode alternatiu. Alhora denuncien que s’ha vulnerat la normativa en la tramitació administrativa, atès que abans de la licitació no s’ha convocat la Comissió d’Experimentació Animal perquè valori, precisament, si hi ha mètodes alternatius o si el protocol de l’experiment compleix amb la legalitat. Afegeixen que tampoc s’ha emès la corresponent autorització prèvia a la licitació.

Vivotecnia és una empresa molt controvertida pels vídeos de maltractament animal a Madrid que va fer aflorar Cruelty Free l’abril de 2021. El fet ha fet saltar les alarmes de grups animalistes, s’han recollit més d’un milió de firmes per demanar aturar el procediment i diverses ONGs i una vintena de membres de la comunitat mèdica, científica i acadèmica han demanat l’alliberament “immediat” d’aquests cadells de gossos de la raça beagle.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a març 02, 2022 | 16:08
    Vendetta març 02, 2022 | 16:08
    Rector mala persona, fes ficha al profesorat y deixa de torturar animals, desgraciats akella casa la ub fa falta neteja y de la grosa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa