Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge dona 5 dies a la UB per justificar l’experiment amb gossos beagle

Un jutge del contenciós administratiu de Barcelona ha donat cinc dies a la Universitat de Barcelona (UB) per justificar els motius de l’experiment i sacrifici de 32 cadells de gossos de la raça beagle, segons ha informat la televisió TV3. La decisió arriba després de la denúncia de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), que ha comptat amb el suport de l’associació Lex Ànima.

La demanda exposa que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals. Aquest element és clau i el jutge haurà de determinar sí això és veritat. En cas afirmatiu, la llei obliga a buscar una alternativa menys lesiva com és la mort d’aquests animals. A més, l’ICAB i Lex Ànima asseguren que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit”.

L’argumentació de la part demanant entra en contradicció amb l’exposat per la UB, que ha assegurat que no queda cap més remei que matar 32 dels 38 animals per fer la investigació. “Caldrà fer de manera imperativa un estudi dels teixits de 32 gossos mitjançant autòpsia“, han detallat. L’objectiu de l’experiment és “desenvolupar un fàrmac antifibròtic per tractar la fibrosi hepàtica i mielofibrosi“, una malaltia que afecta un 2,1% de la població i entre una i nou de cada 100.000 persones, respectivament. Quant als sis animals restants, la UB sí que ha demanat a Vivotecnia que els doni en adopció.

Vivotecnia és una empresa molt controvertida pels vídeos de maltractament animal a Madrid que va fer aflorar Cruelty Free l’abril de 2021. El fet ha fet saltar les alarmes de grups animalistes, s’han recollit més d’un milió de firmes per demanar aturar el procediment i diverses ONGs i una vintena de membres de la comunitat mèdica, científica i acadèmica han demanat l’alliberament “immediat” d’aquests cadells de gossos de la raça beagle.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a febrer 18, 2022 | 15:27
    Vendetta febrer 18, 2022 | 15:27
    Y no nomes aixo, el escandol es ke el profesorat de la ub no fitxa y no es te un control horari son els ultims senyoritos feudals

Nou comentari

Comparteix