Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ONGs i professionals científics, contra la mort dels 32 beagles de la UB
  • CA

Diverses ONGs i una vintena de membres de la comunitat mèdica, científica i acadèmica demanen l’alliberament “immediat” dels 32 beagles de l’experiment de la Universitat de Barcelona (UB). En una carta oberta dirigida al Govern, l’executiu espanyol i la mateixa universitat, reclamen que l’experiment sigui substituït per mètodes de recerca “moderns, ètics i rellevants” que no comportin “l’ús i l’abús d’animals”. En la mateixa carta retreuen a la UB que no és essencial utilitzar animals vius (in-vivo) per a la seva recerca de fàrmacs per la fibrosi hepàtica i la mielofibrosi i apunten que hi ha grans avenços en mètodes de recerca no animals dissenyats per beneficiar als humans. A més, lamenten que hi ha moltes preguntes “sense resposta” per part de la UB.

“Sota quins criteris es va triar el nombre de 38 beagles? Els animals no han de ser sacrificats sota cap circumstància. Hi ha estudis no invasius que es poden utilitzar en lloc de la necròpsia”, afegeixen. Per tot plegat, preguen a la universitat que posi fi a un experiment que consideren “cruel” i demanen l’alliberament dels gossos per posar-los en adopció. “Instem la Universitat de Barcelona a convertir-se en una institució de referència en l’adopció de la ciència oberta i avançada i de la tecnologia rellevant per a l’home sense l’ús d’animals no humans”, conclouen.

Signen la carta publicada les organitzacions GNU Solidario, Investigación Sin Experimentación Animal (ISEA), Franz Weber Foundation, Animal Free Research UK i Plant-Based Health Professionals UK, a més d’una vintena de noms de membres vinculats al món mèdic, científic o acadèmic.

Pluja de signatures en contra de l’experiment

La Universitat de Barcelona (UB) ha rebut 1.290.000 firmes contra el sacrifici de 38 cadells de gos beagle en un experiment licitat pel Parc Científic, que pertany al centre barceloní. Un grup de ciutadans les ha recollit a través de la plataforma Change.org i les ha entregat a la UB de forma telemàtica aquest dijous. El cas ha aixecat molta polèmica i fins i tot reaccions polítiques i airades concentracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa