Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més d’1 milió de firmes contra el sacrifici dels 32 beagles de la UB
agraph -->

La Universitat de Barcelona (UB) ha rebut 1.290.000 firmes contra el sacrifici de 32 cadells de gos beagle en un experiment licitat pel Parc Científic, que pertany al centre barceloní. Un grup de ciutadans les ha recollit a través de la plataforma Change.org i les ha entregat a la UB de forma telemàtica aquest dijous. El cas ha aixecat molta polèmica i fins i tot reaccions polítiques i airades concentracions.

Una portaveu de la iniciativa, Cristina Espinach, ha criticat l’estudi farmacològic que usarà aquests animals com a subjectes de prova a través de la subcontractació del polèmic laboratori madrileny Vivotecnia. Ha afirmat a Europa Press que “hi ha moltes alternatives” al sacrifici, al contrari del que va argumentar la UB. Així mateix, ha lamentat que la direcció del Parc Científic no s’ha volgut reunir amb aquest grup d’activistes i ha afirmat que portaran la protesta “fins al final”.

La universitat va assumir en un comunicat que 32 dels 38 gossos participants a l’experiment serien sacrificats i que la normativa de la UE exigeix proves amb mamífers com a part del procés de verificació d’un nou fàrmac. Els 6 gossos restants rebran dosis inferiors del fàrmac i s’espera que sobrevisquin, pel que la UB ha assegurat que demanarà a Vivotecnia que en promogui l’adopció. L’estudi en qüestió forma part del programa Retos del Ministeri de Ciència i Innovació, a més.

Els activistes no només estan en contra del sacrifici dels gossos, sinó directament del seu ús en un estudi farmacològic. “Sacrificaran 32 cadells però abans els torturaran!”, ha criticat la portaveu. Tampoc veu gens necessari, ha afegit, que un cop morts a l’autòpsia s’analitzin els seus òrgans vitals per veure quin efecte hi ha causat el medicament. Finalment ha titllat de “vergonya i impotència” que l’experiment es financiï amb fons públic i ha considerat que l’adopció d’uns pocs supervivents és un gest per fer “callar” als activistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 10, 2022 | 19:06
    Ricard febrer 10, 2022 | 19:06
    I contra la repressió pancastellanista ningú no signa? O és que els gossos són més dignes que les persones que lluiten per Catalunya?
  2. Icona del comentari de: Margarida a febrer 10, 2022 | 19:42
    Margarida febrer 10, 2022 | 19:42
    Els experiments amb animals han estat substituïts per cultius de cèl·lules i models matemàtics en molts centres d'investigació mèdica i biològica. N'hi ha que encara s'aferren a la tradició de torturar éssers vius, potser perquè el patiment de les víctimes a mans de botxins que gaudeixen d'impunitat total dona una pàtina pseudocientífica al resultat dels experiments. Naturalment, voler extrapolar als animals humans els resultats que s'obtenen amb animals d'una espècie diferent, sovint en unes condicions experimentals terrorífiques, és un absurd que el mantell pseudocientífic no aconsegueix amagar del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa