Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Vivotecnia assassins!”: protesta per amnistiar els beagles de la UB

La concentració contra l’experiment científic amb 32 gossos beagle al Parc Científic de la UB ha donat ales al PACMA. L’acte s’ha convertit en un autèntic míting del partit animalista, que ha criticat els partits que governen Espanya i Catalunya i s’ha reivindicat com el millor defensor polític dels animals. Els assistents –unes 450 persones segons la Guàrdia Urbana– han omplert de crits i pancartes la plaça Sant Jaume, amb lemes com “Vivotecnia assassins”, “No és ciència, és tortura” o “Fora fora fora, els animals no es toquen”.

El coordinador barceloní del Pacma, Ivan Guijarro, ha acaparat el petit escenari muntat sota el Palau de la Generalitat amb diverses intervencions, totes elles en castellà. Ha reclamat a la Universitat de Barcelona que rescati els 32 beagle propietat de Vivotècnia –a la que va adjudicar un contracte de proveïdora en ser l’única ofertant– i aclareixi “on són i com estan els animals” després del trasllat de l’experiment a Madrid per les pressions polítiques que ha rebut a Barcelona. “Exigim a la UB que els tregui de la custòdia d’una empresa que els està maltractant!”, ha dit.

Ivan Guijarro, coordinador del Pacma a Barcelona / MMP

Guijarro també ha etzibat a la UB que els assajos que aixopluga són “ciència medieval” i ha negat l’utilitat d’assajar fàrmacs amb altres animals abans de provar-los en humans. És més, ha arribat a assegurar que plantejar equivalències de resultats entre animals de laboratori i persones pot provocar tragèdies com la de la Talidomida, un medicament anti-nàusees que va causar milers de malformacions congènites en nadons als anys 60 a Europa.

També ha pujat breument a l’escenari un portaveu del Sindicat d’Estudiants, coorganitzador de l’acte. “Els de Vivotecnia ja han demostrat qui són, uns torturadors! No volem tenir-hi res a veure, els estudiants!”, ha defensat. A meitat de l’acte, Guijarro ha fet pujar a la tarima un ponent espontani que se li havia acostat uns minuts abans. S’ha identificat com a Xavier Turchin, de nacionalitat francesa, i ha acusat sense embuts a la indústria farmacèutica d’amagar rere els experiments “corrupció de la gran” amb universitats i institucions públiques.

Ivan Guijarro, coordinador del Pacma a Barcelona / MMP

El clímax ha arribat quan Guijarro, amb la veu trencada, ha llegit un text en què suposava com se senten els animals usats en els assajos: “Et punxen, et fiquen objectes per la boca, et fan mal, crides, no entens què passa, el patiment és cada cop major!”, enumerava entre ovacions i crits d’“assassins”. 

Un públic entregat a la causa i en molts casos acompanyat de les seves mascotes ha aplaudit les arengues amb total entusiasme. Un dels presents a la protesta ha acaparat totes les mirades amb els seus 11 gossos beagle, que portava lligats amb una única corretja.

Assistent a la protesta del Pacma, amb 11 gossos beagle / MMP

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Criminal rector de la UB a gener 22, 2022 | 15:43
  Criminal rector de la UB gener 22, 2022 | 15:43
  Jo bescanviaria els pobres cadells pel rectorat de la UB. Que provin els seus verins en el miserable rector assassí, o en els seus afins, a veure com els hi prova. Tot pel bé de la humanitat, és clar.
 2. Icona del comentari de: Sup Marcos a gener 22, 2022 | 20:50
  Sup Marcos gener 22, 2022 | 20:50
  Las universidades son mercenarias de las farmacéuticas, de la industria alimentaria, y de todo lo que huela a mafia, también persiguen ideas de sus profesores, y seguro que si descubren alumnos con valores éticos, los martirizan para que en el primer curso se rindan y dejen la carrera, esto también pasa en veterinaria, no quieren alumnos con sentimientos y compasión hacia los animales, es curioso, estudian para ayudarlos y acaban siendo indiferentes hacía su sufrimiento, porque en la facultad les han despojado de toda empatía hacia los seres que han de curar. Que nadie se equivoque los veterinarios no son animalístas. Ni las universidades son centros que forman a libres pensadores.
 3. Icona del comentari de: Vendetta a gener 22, 2022 | 22:33
  Vendetta gener 22, 2022 | 22:33
  Rector dimissio, y despres ke fichen al entra y sortir a la feina els profesores ke no o fan y ningu els y diu res
 4. Icona del comentari de: fat boy a gener 23, 2022 | 09:51
  fat boy gener 23, 2022 | 09:51
  Les companyies farmaceutiques deuen estar encantades amb el pacma perque aquestes proves, obligatories, son carissimes, no els aporta cap benefici, els gossos no els agafen del carrer sino que son linies pures que cada un val un collo, han de pagar els licenciats que fan les proves i tenir unes instal.lacions especials. A part que cap d'aquests gossos estaria viu sense les proves, o es que es pensen que viuen als boscos?. En fi, per mi que els paguen, i aixo sense recordar el desastre de la Talidomida, que son aquella gent que no te ni bracos ni cames degut als seus efectes teratogens i que no n'hi ha als USA perque una cientifica de la Food and Drug Administration es va posar forta que, sense proves amb animals, no hi havia autoritzacio per vendre-la. Les proves no es fan perque siguin uns sadics ni per criteris morals, es fan perque els obliguen i ben greu que els sap que els toquin la butxaca per res.
 5. Icona del comentari de: Ivan Blasco a febrer 19, 2022 | 17:42
  Ivan Blasco febrer 19, 2022 | 17:42
  rector. ??aquest personatge no es pas un rector… A la calle!!a la calle!!

Nou comentari

Comparteix