Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Petició al jutjat per frenar l’experiment amb gossos beagle

Un grup d’advocats ha acudit al jutjat per intentar aturar l’experiment previst amb 38 cadells de gossos de raça beagle. La comissió de protecció dels drets dels animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i l’associació de lletrats Lex Ànima han presentat junts una petició al jutjat contenciós administratiu de Barcelona per demanar que s’ordeni com a mesura “cautelaríssima urgent” la suspensió de l’assaig, que la fundació Parc Científic de Barcelona -depenent de la Universitat de Barcelona- i l’empresa Vivotecnia han acordat efectuar.

Ambdues entitats apressen que es donin instruccions per detenir la investigació atesa la “gravetat i urgència de l’afer” fins que es resolgui “el procediment obert en via administrativa i el recurs contenciós que es pugui interposar”. Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals.

Segons les dues entitats, la llei de protecció dels animals utilitzats per a experimentació prohibeix aquesta pràctica si existeix un mètode alternatiu. Alhora denuncien que s’ha vulnerat la normativa en la tramitació administrativa, atès que abans de la licitació no s’ha convocat la Comissió d’Experimentació Animal perquè valori, precisament, si hi ha mètodes alternatius o si el protocol de l’experiment compleix amb la legalitat. Afegeixen que tampoc s’ha emès la corresponent autorització prèvia a la licitació.

Finalment, des de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals es recorda que l’abril del 2021 “es va fer públic un vídeo gravat als laboratoris de Vivotecnia per una extreballadora”, amb imatges de “tortures infringides de forma gratuïta i intencionada” als animals que hi havia. Arran d’aquestes imatges, l’empresa està sent objecte d’una investigació judicial per presumpte maltractament animal.

En paral·lel, diverses ONGs i una vintena de membres de la comunitat mèdica, científica i acadèmica van expressar-se per demanar l’alliberament “immediat” dels 38 beagles de l’experiment de la UB. En una carta oberta dirigida al Govern, l’executiu espanyol i la mateixa universitat, van reclamar que l’experiment sigui substituït per mètodes de recerca “moderns, ètics i rellevants” que no comportin “l’ús i l’abús d’animals”.

Més notícies
Escenari del festival Cruïlla durant l'estiu de 2021 / ACN - Pere Francesch

Mites llatins i del Benidorm Fest: els plats forts del Cruïlla 2022

Notícia: Mites llatins i del Benidorm Fest: els plats forts del Cruïlla 2022
Comparteix
El festival acabarà a les 11 de la nit les dues primeres nits per intentar evitar molèsties al veïnat
Notícia: Mites llatins i del Benidorm Fest: els plats forts del Cruïlla 2022 - Mobile
La regidora de BpC, Eva Parera, en una imatge d'arxiu / Jordi Play

Eva Parera deixa l’escó de diputada del PP al Parlament

Notícia: Eva Parera deixa l’escó de diputada del PP al Parlament
Comparteix
La regidora pacta amb els populars abandonar la cambra mentre pilota la creació de Valents
Notícia: Eva Parera deixa l’escó de diputada del PP al Parlament - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a febrer 16, 2022 | 21:24
    Rosa febrer 16, 2022 | 21:24
    Hi ha aficionats a torturar animals que busquen justificacions en la ciència com els torturomàquics les busquen en un suposat art. El cert és que entre aquests torturadors hi ha malalts perillosos que necessiten ser tractament psiquiàtric abans no ampli:in el seu camp de "recerca" als animals de dues potes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa