Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eva Parera deixa l’escó de diputada del PP al Parlament
  • CA

La líder de Valents i regidora a l’Ajuntament de Barcelona Eva Parera deixarà de ser diputada per les files del Partit Popular al Parlament de Catalunya. Parera lliurarà l’escó possiblement aquest divendres, segons ha informat Metrópoli Abierta.

La regidora està pilotant la construcció del seu propi partit. A mesura que s’està estructurant dins i fora de Barcelona, Valents està incorporant membres de la candidatura de les eleccions municipals que l’exprimer ministre francès Manuel Valls va encapçalar al 2019, militants del PP, veus significades a favor dels populars fins ara a Catalunya i també exdiputats i exregidors de Ciutadans.

Parera va declarar aquesta setmana que estava disposada a abandonar el Parlament i cedir l’escó que ocupa a les files del PP a la cambra catalana, en cas que els populars ho consideressin necessari “per a les relacions futures o fins i tot per al propi partit, per a la seva tranquil·litat”. Fonts coneixedores asseguren al TOT Barcelona que la sortida de Parera del Parlament s’ha acordat de forma amistosa entre el grup parlamentari liderat per Alejandro Fernández i la pròpia regidora.

La dirigent de Valents va figurar com a independendent en el número tres de la llista del PP a les eleccions catalanes de fa un any i aspira ara a forjar coalicions amb altres forces constitucionalistes de cara a les eleccions municipals de 2023. Per ara, Ciutadans ja ha denegat l’oferta i ha deixat clar que prefereix concórrer sol als comicis de l’any que ve, tot i les males expectatives electorals que enfronta.

Parera va concórrer com a número quatre de Barcelona pel Canvi, la llista auspiciada per Cs i que situar a Valls com a cap de llista per intentar competir l’alcaldia a Ada Colau. La decisió de l’exprimer ministre francès de votar a favor de la investidura de Colau per impedir que l’independentisme governés Barcelona va fracturar el grup en dos. La renúncia de Valls l’estiu passat a seguir com a regidor de l’oposició al consistori va situar Parera com a cap de files del grup municipal de Barcelona pel Canvi, rebatejat com a Valents.

Més notícies
Fèlix Millet sortint de l'Audiència de Barcelona, després de conèixer la sentència del Cas Palau, el gener de 2018 / ACN - Elisenda Rosanas
La jutgessa denega concedir la semillibertat a Fèlix Millet
Notícia: La jutgessa denega concedir la semillibertat a Fèlix Millet
Comparteix
Al·lega que, tot i el seu delicat estat de salut, el compliment de la condemna de presó no el posa en risc de mort
Treballadors en una oficina de Barcelona / Vicente Zambrano González
Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de gener a Barcelona
Notícia: Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de gener a Barcelona
Comparteix
2022 s'estrena amb 1.138.629 persones que cotitzen, una xifra mai vista en un primer mes de l'any des de 2003

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quanta aflicció a febrer 16, 2022 | 19:18
    Quanta aflicció febrer 16, 2022 | 19:18
    La Parera una autèntica tastaolletes maratoniana en qüestió de partits polítics o millor comparar-la amb les curses de relleus ? UDC, Units per avançar, Cs, el "canvi" de l'inefable Valls, PP... El botiflerisme no té vergonya de fer i renegar del que els convingui per a anar contra el propi país i a favor de l'enemic.
  2. Icona del comentari de: Independentista a febrer 17, 2022 | 08:32
    Independentista febrer 17, 2022 | 08:32
    Dues bones notícies: que foti el camp del Parlament i que vagi al capdavant d'aquests valents botiflers. Una divisió de l'espanyolisme sempre és bona.
  3. Icona del comentari de: Ricard a febrer 17, 2022 | 09:02
    Ricard febrer 17, 2022 | 09:02
    S'han de fer mèrits per integrar-se amb avantatge a Vox. Per quan l'agermanament amb els partits "valents" germans de França i Itàlia contra els catalans i la democràcia?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa