Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tècnic nega pressions per la trama de pisos turístics a Ciutat Vella
  • CA

Un tècnic de l’Ajuntament de Barcelona jutjat per la presumta trama de pisos turístics a Ciutat Vella ha negat que rebés pressions per agilitzar expedients. Ha afegit davant del tribunal que tampoc va detectar presumptes irreuglaritats, per les quals s’encausa 23 acusats de suposada corrupció en la concessió de llicències d’apartaments per a turistes entre 2006 i 2009, destapada per l’exregidora Itziar González.

La setmana passada es va arribar a una conformitat amb importants rebaixes de penes entre les acusacions i la majoria dels 23 acusats, entre els quals alguns dels principals, però encara queden quatre acusats, que han començat a declarar aquest dijous. En els propers dies declararan els altres tres acusats, que s’enfronten a penes de fins a nou anys de presó.

En un exhaustiu interrogatori expedient a expedient de la fiscal anticorrupció Teresa Duerto, Oscar V. ha explicat que ell era un tècnic jurídic interí a Ciutat Vella, posició que encara manté. La seva cap era Elena Ariza, una de les principals acusades que no ha acceptat el pacte amb la fiscalia. Ha explicat que després d’un pla urbanístic especial, el 2005 es va limitar l’obertura de nous pisos turístics al centre de la ciutat però es van simplificar els tràmits.

Ha afegit que a ell li arribaven les sol·licituds i comprovava que complien els requisits d’estar inscrits en un registre i de tenir cèdula d’habitabilitat. Ha negat que rebés pressions de la seva superior o ningú més per fer la vista grossa amb certes peticions o accelerar tràmits. Tampoc va veure algunes falsificacions documentals, tot i admetre que les ha vist després en la causa judicial, ja que va tramitar uns 700 expedients en tres mesos.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licitava inicialment penes que oscil·len entre l’any i mig i els 18 anys de presó per a 23 persones, entre les quals vuit funcionaris municipals, a més de propietaris d’habitatges. Els principals acusats són Heliodoro Lozano, que durant vuit anys va ser cap de serveis tècnics de Ciutat Vella i després va ser traslladat a Nou Barris, l’empleada pública i exassessora jurídica Elena Ariza i l’enginyer Joaquim Quílez. Per als dos primers la fiscalia reclamava 11 anys i mig de presó, mentre que per al tercer demanava 18 anys i mig, en imputar-se’l, a més, delictes d’amenaces a l’exregidora Itzíar González.

A cinc funcionaris més se’ls demanava cinc anys de presó i a una sisena, un any i mig, per prevaricació; més inhabilitació per a tothom. Abans d’arribar a un acord amb la Fiscalia, els propietaris d’habitatges s’enfrontaven a penes de fins a cinc anys de presó per prevaricació i suborn.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / CME
El món econòmic i el TSJC pressionen per un jutjat extra de delictes lleus
Notícia: El món econòmic i el TSJC pressionen per un jutjat extra de delictes lleus
Comparteix
Demanen restablir el segon jutjat de guàrdia per accelerar judicis sobre delictes com furts o robatoris amb violència
Roda de premsa on entitats del Raval demanen a l'Ajuntament aturar un projecte que acabaria amb part de l'antiga Escola Massana / Max Carbonell (cedida)
Batalla judicial per frenar l’enderrocament de part de l’Escola Massana
Notícia: Batalla judicial per frenar l’enderrocament de part de l’Escola Massana
Comparteix
Les entitats que ocupen l'espai recorren al TSJC per iniciar un contenciós contra el projecte de l'Ajuntament
El Museu Martorell en plena reforma / Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Un investigador punter en ADN antic dirigirà el Museu de ciències naturals
Notícia: Un investigador punter en ADN antic dirigirà el Museu de ciències naturals
Comparteix
El jurat tria Carles Lalueza per substituir la veterana Anna Omedes, que es jubila al maig
Els Mossos intervenen en un moment de tensió entre grups feministes al centre de Barcelona / Carles Martín (ACN)
Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució
Notícia: Tensió a la plaça Sant Jaume entre grups feministes per la prostitució
Comparteix
Insults, estrebada de pancartes i proclames a favor i en contra del treball sexual

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa