Un agent de la Guàrdia Urbana ha matat a trets un gos després de ser atacat per un grup de gossos que no estaven lligats. El policia va ser perseguit per tres gossos i va rebre una mossegada a la cama per part d’un d’ells.

Els fets van passar cap a les 0:30 hores després que la policia local rebés una trucada per una agressió d’uns gossos als jardins Mossèn Cinto Verdaguer. Quan els agents van arribar van veure una persona ferida i una altra molt alterada que sol·licitava ajuda. Al parc van veure un grup de sis gossos “mida gran i sense lligar”, tal com relata la Guàrdia Urbana a través de Twitter. Quan els policies es van apropar al propietari els animals van atacar els agents, que es van defensar amb les porres. 

Els gossos, però, no van deixar d’atacar els agents i van acabar rodejant un d’ells, que va patir una mossegada per darrere a la cama. El policia ferit va fugir corrents cap a un estany del parc, però en veure que no aconseguia aturar l’atac amb la porra va utilitzar l’arma de foc. 

La Guàrdia Urbana ha denunciat el responsable dels gossos per un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i per un delicte de lesions per imprudència greu, segons la policia local. A més, podria haver infringit l’ordenança d’animals. Els altres cinc gossos han estat traslladats a un centre d’acollida gràcies a la col·laboració de Help Guau, segons la Guàrdia Urbana.

Aquest episodi es dona després que fa uns mesos un agent de la policia local abatés la gossa Sota, una actuació que va provocar protestes i que ha acabat arribant a judici.

Nou comentari

Més notícies

El guàrdia urbà que va abatre la gossa Sota diu que li va disparar perquè tenia “por”

L'agent declara com a investigat al jutjat i assegura que l'amo atiava l'animal perquè es posés "agressiu"

El Pacma vol que l’agent que va matar la gossa Sota passi una prova psicològica

El partit considera que el cas s'ha tancat "en fals" i que arribaran "fins al final"

L’amo de la gossa Sota assegura que l’animal estava tranquil quan va ser abatut per un agent

El jove, que ha prestat declaració com a testimoni, explica que la gossa no va ni bordar al policia de a Guàrdia Urbana

Els guàrdies urbans implicats en la mort de la gossa Sota hauran de declarar

La jutgessa cita a declarar l'1 de juliol els policies locals que van intervenir en l'execució a trets de l'animal i diversos testimonis protegits

Pintades contra els guàrdies urbans “assassins” pel cas de la gossa Sota

La policia municipal de Barcelona fa un comunicat oficial que "lamenta els fets" però demana "respecte per la investigació" i "condemna els insults reburts"

La protesta per la mort de la gossa Sota es desborda

Centenars de milers de persones signen diverses iniciatives que exigeixen responsabilitats a Ada Colau i la Guàrdia Urbana pel cas de l'animal abatut a la Gran Via