L’amo de la gossa Sota assegura que l’animal estava tranquil quan va ser abatut per un agent

El jove, que ha prestat declaració com a testimoni, explica que la gossa no va ni bordar al policia de a Guàrdia Urbana

L’amo de la gossa Sota, que va ser abatuda d’un tret per un agent de la Guàrdia Urbana al desembre, ha explicat davant del jutge que l’animal estava tranquil quan va rebre el tret. “No li va bordar ni el va atacar”, va dir el jove estonià Ruusalu davant del titular del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona, segons el testimoni recollit per La Vanguardia.

La mort de la gossa va despertar una onada de protestes i manifestacions contra la Guàrdia Urbana i va obligar a l’Ajuntament de Barcelona a introduir una formació específica al cos per tractar amb animals de companyia. Sis associacions animalistes s’han presentat com a acusació particular contra l’agent que va disparar.

Testimoni i investigat

Ruusalu, un sense sostre, ha actuat com a testimoni, però també està citat com a acusat per resistir-se als agents, a qui acusa d’haver-lo maltractat durant l’incident. Segons el mateix diari, la policia li va demanar la documentació perquè portava la gossa sense lligar i estava fumant un porro al carrer.

En canvi, l’atestat policial recull que l’animal va mossegar un agent i que Ruusalu va incitar la gossa a atacar els policies. Durant la baralla amb el gos, l’agent va desenfundar l’arma i li va disparar un tret al cap. L’agent té un comunicat mèdic que acredita la mossegada.

Més informació

Nou comentari