Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Expedientades 94 terrasses de Ciutat Vella, la majoria per faltes greus
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha obert expedient a 94 terrasses de Ciutat Vella per diferents infraccions a la normativa municipal. El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha detallat que la majoria de faltes detectades en les inspeccions són de caràcter greu, ha indicat en un apunt al seu compte de Twitter.

El regidor ha precisat que 32 dels expedients oberts són per faltes que es cataloguen com a molt greus, altres 59 s’etiqueten de greus i tres s’evaluen com a lleus. En set casos són terrasses que no estaven emparades per cap permís municipal que els autoritzés ocupar un tram de la via pública.

El consistori afirma que les vulneracions detectades són sobretot per infraccions de les llicències concedides als locals a l’excedir-se amb el nombre de taules i cadires emplaçades al carrer i també per obstaculitzar el pas de vianants. N’hi ha també altres irregularitats, com la instal·lació d’elements no permesos.

La majoria de les actes contra establiments s’han aixecat al barri del Gòtic, amb 37 expedients en tràmit. Del total, 24 terrasses on s’han detectat incompliments es concentren a la plaça Reial. A més, es tramiten 31 processos sancionadors per faltes al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Al Raval es quantifiquen 17 i altres nou a la Barceloneta.

Terrasses a la calçada

En paral·lel, avança el procés de consolidar les terrasses ubicades en la calçada, que es van permetre de forma excepcional arran de la davallada del negoci pels confinaments i les restriccions imposades per la crisi de la Covid. El procés, però, ha avançat en les últimes setmanes topant amb entrebancs. Segons el Gremi de Restauradors de Barcelona, la majoria d’establiments han demanat la continuïtat del seu vetllador ampliat, però els negocis petits han xocat amb dificultats per afrontar la despesa per adquirir les plataformes homologades que l’Ajuntament exigeix per regularitzar la terrassa i fer-la permanent. També es van produir denegacions a l’inici del procediment per un error burocràtic.

Per afrontar el cost que generava malestar entre els negocis d’hosteleria amb menys capacitat financera, l’Ajuntament ha articulat un programa de subvencions per ajudar a efectuar el pagament. El consistori destina 4,5 milions d’euros per ajudar a finançar l’adquisició de material homologat. La convocatòria per sol·licitar ajuts està oberta fins al 17 de maig.

Tot i que s’atorguen per ordre de presentació, segons el Gremi i l’Ajuntament, la partida pressupostària està dissenyada perquè cap restaurador es quedi sense subvenció. L’import de l’ajuda depèn del nombre de taules autoritzades a la calçada: si són dues, rebran una ajuda de 3.300 euros; si són tres, de 4.000; si són quatre, de 4.900; si són cinc, de 5.900; i si són sis o més, de 6900.

Pròrroga horària

Per altra banda, la patronal que aplega establiments d’oci nocturn, FECASARM, ha reclamat horaris més amplis perquè els negocis acabin de rescabalar-se de les pèrdues registrades durant la pandèmia. En aqueset sentit reclama una pròrroga horària perquè puguin tancar més tard del límit establert en les nits en què es concentra més afluència.

FECASARM és partidari que les terrasses de Barcelona romanguin obertes fins a les 02.00 hores els divendres i dissabtes a la nit –és a dir, una hora extra respecte el que indica la norma– i que els diumenges puguin allargar l’activitat fins a les 00:30h –mitja hora més d’allò que figura en l’ordenança–. La suggerència de la patronal és aplicar el permís excepcional des del mes de maig i fins al 31 d’octubre de cadascuna de les dues temporades estivals sol·licitades.

FECASARM sosté que les terrasses “poden ser el motor principal de recuperació” econòmica. Per partida triple, a més: per als negocis de restauració, per a moltes empreses proveïdores que en depenen i com a font de creació de llocs de treball. “És evident que la situació d’excepcionalitat que ha provocat la crisi de la Covid-19 ha deixat a les referides activitats econòmiques de restauració molt tocades”, recorden.

Més notícies
El Passeig de Gràcia, amb Barcelona: més seguretat i millor mobilitat
Notícia: El Passeig de Gràcia, amb Barcelona: més seguretat i millor mobilitat
Comparteix
"Tan important és que no robin els nostres clients i veïns com que ens puguin venir a veure"
L'organizació del Comic Barcelona presenta el cartell de la 40a edició amb la dissenyadora, Carla Berrocal.
EUROPA PRESS
El saló del còmic celebra 40 anys sense mascaretes i amb disfresses i jocs de rol
Notícia: El saló del còmic celebra 40 anys sense mascaretes i amb disfresses i jocs de rol
Comparteix
La gran fira barcelonina torna a la presencialitat després de la pandèmia amb un programa molt ampli per atreure nous públics i un homenatge a Miguel Gallardo
Ada Colau amb mascareta, en la visita a un poliesportiu adaptat com a annex d'hospital / Flick'r - Ajuntament de Barcelona
Barcelona va comprar mascaretes bé de preu però molt car el gel i guants
Notícia: Barcelona va comprar mascaretes bé de preu però molt car el gel i guants
Comparteix
El Tribunal de Comptes ha analitzat les compres de material sanitari de 8 grans ajuntaments
Un exemple de pis rusc FOTO: HAIBU
Els pisos rusc tornen a planejar sobre Barcelona amb un nou format
Notícia: Els pisos rusc tornen a planejar sobre Barcelona amb un nou format
Comparteix
El promotor assegura que aconseguirà obrir microhabitatges diürns per a persones sense recursos, però l'Ajuntament anuncia mà dura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa