Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | L’Ajuntament ha de respondre judicialment pel soroll del Primavera Sound?

El Primavera Sound 2022 no només ha deixat un serial protagonitzat per l’Ajuntament i l’organització, que finalment ha acabat amb la renovació de l’acord perquè el festival es quedi a Barcelona com a mínim fins el 2027, i amb un sol cap de setmana, sinó que ha acabat als tribunals. La plataforma Stop Concerts ha presentat aquest dijous una denúncia contra tres regidors del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Stop Concerts va als tribunals

Els denunciats són els tinents d’alcalde Jaume Collboni (PSC) i Jordi Martí (Barcelona en Comú) i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé (PSC), i la plataforma els acusa de ser els responsables últims de les molèsties reiterades per soroll a altes hores de la nit per la proliferació de festivals multitudinaris al llarg dels últims anys al Fòrum. En concret, Stop Concerts veu presumptes delictes per contaminació acústica per soroll i vibracions a nuclis habitats.

Que s’aturin els festivals

A més, l’entitat demana que els esdeveniments musicals al parc del Fòrum se suspenguin de forma cautelar mentre es dirimeix la causa que pugui obrir-se. Els concerts massius que han aplegat milers de persones de nou al Fòrum han fet revifar les queixes de veïns dels dos barris que són a tocar del Fòrum, el Besòs i el Maresme i Diagonal Mar.

I és que amb el Primavera Sound no s’atura la música a la zona. El Fòrum acollirà el festival Off Week aquest cap de setmana -on s’esperen fins a 15.000 assistents per dia-, el Cruïlla es celebrarà entre el 8 i el 10 de juliol -amb fins a 45.000 espectadors diaris- i el festival DGTL es preveu pel 2 i el 3 de setembre, que podria aplegar unes 15.000 persones per jornada.

Stop Concerts creu que té possibilitats d’obtenir la raó als jutjats, i recorda un cas concret. Un jutjat contenciós de Barcelona ha dictat que els concerts de la Patum de Berga se suspenguin o s’escurcin fins a la una de la matinada com a molt tard.

Durant l'estrena del Primavera Sound es van viure força aglomeracions / ACN
Durant l’estrena del Primavera Sound es van viure força aglomeracions / ACN

Stop Concerts justifica que recorre als jutjats “després de no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes” pel soroll que altera el descans dels veïns. Altres cops, les organitzacions veïnals també han protestat pels botellots a tocar dels habitatges a altes hores de la matinada després dels concerts i la brutícia en zones habitades pròximes als escenaris del Fòrum. “Ens hem vist obligats a demanar empara a la Justícia”, ha conclòs Stop Concerts.

Poll Maker

Nou comentari

Comparteix