L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una proposta d’ERC que es compromet a enderrocar dos murs de l’antiga presó Model, situada al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample. La proposició que ha estat ratificada a la Comissió d’Ecologia i d’Urbanisme aquest dimarts concreta que s’hauran de tirar a terra les parets del desaparegut centre penitenciari que donen als carrers de Provença i de Rosselló. La idea és que, on desapareguin els murs, es construeixin dues places.

Tot i que ha comptat amb el vistiplau del govern municipal, la proposició d’ERC conté una evident càrrega crítica amb l’executiu de comuns i de PSC. La resolució dels republicans que s’ha debatut en comissió assenyala que la remodelació de la Model resta “aturada els darrers cinc anys”. A més, planteja que l’enderrocament dels murs de Provença i de Rosselló s’escometi com una etapa intermitja mentre no prospera la reforma definitiva de l’illa de l’Eixample que la presó ocupa.

ERC hi veu baixa implicació

La proposta d’ERC indica que l’objectiu és “intensificar” que entitats i ciutadania aprofitin els espais de la Model “mentre no s’iniciï la seva transformació urbanística de manera definitiva”. La republicana Eva Baró ha criticat el “baix” nivell d’implicació del consistori en la transformació de l’antiga presó. Alhora, ha recordat que, cinc anys després que deixés de funcionar com a centre penitenciari, “ni tan sols hi ha els projectes executius encarregats”, informa l’ACN.

Baró ha acusat el consistori de “desinterès” i de “falta de diligència” davant “el que hauria de ser el nou gran pol d’equipaments de la ciutat“. La proposició d’ERC també conté l’exigència de redactar un pla d’usos provisionals per poder aprofitar l’espai. Baró ha lamentat que, fins al moment, aquests usos s’han “acabat reduint a la mínima expressió fins a nivells merament anecdòtics: visites guiades i esdeveniments ocasionals”.

El govern es defensa

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha defensat que ja han estat treballant en usos provisionals, informa Europa Press. A més, ha indicat que els darrers mesos han fet “esforços” perquè les entitats del barri utilitzin La Model com a lloc de trobada.

També ha assegurat que “ben aviat” tindran una proposta de Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà impulsar el projecte executiu. Anys enrere, el govern municipal va anunciar que preveia l’inici de les obres a finals de 2020. Aquell any, però, va posposar el començament de la remodelació fins al final de l’actual mandat. Ara fa gairebé dos anys, Sanz es va comprometre a disposar dels projectes executius enllestits el 2023, abans de les eleccions municipals de maig de l’any que ve.

Més notícies
L'Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP

Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament

Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament
Comparteix
Els paradistes insten l'Ajuntament a acceptar la mediació judicial, que venç aquest dijous
Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament - Mobile
Dos individus al mirador a l'últim pis de la torre Glòries / Pau Cortina (ACN)

Així és el mirador de 360 graus de la torre Glòries

Notícia: Així és el mirador de 360 graus de la torre Glòries
Comparteix
Està a 125 metres d'altura i l'entrada té un cost de 15 euros
Notícia: Així és el mirador de 360 graus de la torre Glòries - Mobile
Mural de Keith Haring al carrer Atenes de Barcelona pintat durant la seva visita a la ciutat el 1989 / Departament de Cultura

La Generalitat blinda el mural original de Keith Haring a Barcelona

Notícia: La Generalitat blinda el mural original de Keith Haring a Barcelona
Comparteix
És reconegut com Bé Cultural d'Interès Nacional, la màxima protecció del patrimoni possible
Notícia: La Generalitat blinda el mural original de Keith Haring a Barcelona - Mobile
Interior d'un dels pisos d'una promoció d'habitatge públic de l'Ajuntament de Barcelona al carrer Comte Borrell / ACN

L’Ajuntament vol sacrificar sòl d’equipaments per fer més pisos dotacionals

Notícia: L’Ajuntament vol sacrificar sòl d’equipaments per fer més pisos dotacionals
Comparteix
El consistori vol més llars d'ús temporals per joves, grans, víctimes de violència de gènere i frenar l'auge de residències d'estudiants
Notícia: L’Ajuntament vol sacrificar sòl d’equipaments per fer més pisos dotacionals - Mobile

Nou comentari

Comparteix