Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament
  • CA

Els antics ocellaires de la Rambla han sol·licitat a l’Ajuntament de Barcelona encetar la via de diàleg que els jutjats contenciosos administratius els ofereix i que van instar-los que emprenguessin fa gairebé un mes, segons han explicat en roda de premsa aquest dimarts. El marge per recórrer a la mediació acaba aquest dijous i el col·lectiu de paradistes de la Rambla han criticat que el consistori encara no hagi dit res al respecte, informa l’ACN.

El portaveu dels Antics Ocellaires, Xavier Cuenca, ha demanat un diàleg “sincer i real” i ha afirmat que la proposta del jutjat és una “molt bona oportunitat” per trobar una solució. D’altra banda, el col·lectiu està recollint signatures per tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que reconegui les antigues ocelleries com a Patrimoni Cultural Immaterial.

Cuenca -que també és el promotor de la ILP- ha expressat que la mediació que demanen és un procediment que no compromet a cap de les dues parts. “No compromet cap dels processos judicials, no té cap cost” ni cap “perjudici” si alguna de les parts es desdiu, ha destacat. El portaveu ha assenyalat que ells ja han acceptat duu a terme la mediació. També ha assegurat que estan disposats a “tornar a canviar les concessions”.

10.000 signatures

D’altra banda, Cuenca ha afirmat que porten prop de 10.000 signatures recollides per la ILP. Tot i que en el punt de signatura de la Rambla han deixat la seva signatura 6.800 persones, ha expressat que els surt més a compte sortir-les a demanar a altres llocs, com universitats, mercats municipals o places, entre d’altres.

Per això, aquest setmana ja s’han desplaçat a diferents indrets de la ciutat i de fora de Barcelona, com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, on van recollir 400 signatures en unes cinc hores. Finalment, ha anunciat que faran “actes reivindicatius” en suport de la ILP en els propers mesos.

El conflicte entre els antics ocellaires i l’Ajuntament ve de lluny. El darrer episodi es va produir a mitjans d’abril, quan un jutjat contenciós administratiu va avalar que els antics ocellaires de la Rambla mantinguin la seva ubicació actual fins que finalitzi el període de recollida de signatura de la ILP impulsada al Parlament, a l’octubre. La resolució judicial acceptava les cautelars demanades i, per tant, mantenir la suspensió del desnonament “fins que s’acrediti la recollida de les signatures necessàries per tal de seguir endavant la iniciativa presentada”. Aquesta demana en concret que siguin considerats Patrimoni Cultural Immaterial.

Reforma de la Rambla

El govern municipal va qüestionar el pronunciament judicial que obliga a posposar el desmantellament de les antigues parades d’ocellaires fins a l’octubre. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va dir no comprendre la resolució i va anticipar que l’Ajuntament apel·laria. El desallotjament de les parades dels antics ocellaires és conseqüència de la pròxima reforma de la Rambla.

El projecte preveu que es mantinguin només els quioscos de flors i de premsa, amb l’única excepció dels punts de venda de l’ONCE i l’emblemàtica lloc de venda d’entrades del Museu de la Cera. Les obres de la Rambla no arribaran a la part alta del passeig fins a l’any 2029, de manera que encara queda marge per veure finalitzada la remodelació del passeig més emblemàtic de Barcelona.

Més notícies
Mossos d'Esquadra i manifestants, durant la protesta contra un suposat llibre transfòbic a la Casa del Llibre / Crida LGTBI
VÍDEO | Aldarulls en la presentació d’un llibre titllat de transfòbic
Notícia: VÍDEO | Aldarulls en la presentació d’un llibre titllat de transfòbic
Comparteix
Cops de porra dels Mossos contra els manifestants, que han aconseguit forçar que una llibreria tanqués amb públic dins
Remunta de disseny contemporani al costat de Can Jaumandreu / MMP
Les remuntes tornen a Barcelona a través del 22@
Notícia: Les remuntes tornen a Barcelona a través del 22@
Comparteix
Un pla municipal n’autoritza més de 400 en edificis residencials | Experts valoren pros i contres de créixer en alçada
Dos individus al mirador a l'últim pis de la torre Glòries / Pau Cortina (ACN)
Així és el mirador de 360 graus de la torre Glòries
Notícia: Així és el mirador de 360 graus de la torre Glòries
Comparteix
Està a 125 metres d'altura i l'entrada té un cost de 15 euros
Mural de Keith Haring al carrer Atenes de Barcelona pintat durant la seva visita a la ciutat el 1989 / Departament de Cultura
La Generalitat blinda el mural original de Keith Haring a Barcelona
Notícia: La Generalitat blinda el mural original de Keith Haring a Barcelona
Comparteix
És reconegut com Bé Cultural d'Interès Nacional, la màxima protecció del patrimoni possible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa