Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els antics ocellaires de la Rambla ja poden recollir signatures per a una ILP
  • CA

Llum verda del Parlament de Catalunya per començar a tramitar la iniciativa legislativa popular impulsada pels antics ocellaires de la Rambla, que ja poden començar a recollir signatures -en necessiten 50.000 i tenen un termini de quatre mesos- per tal que la cambra catalana pugui estudiar una llei que els protegeixi. Poden signar les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Catalunya.

Tot plegat, després de molts mesos de conflicte, encara actiu, entre els antics ocellaires i l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori defensa que les llicències estan caducades, de manera que els paradistes, que van reconvertir el seu negoci arran de la prohibició de vendre animals al carrer, ara haurien de marxar de la Rambla , sense que hagi estat possible un acord. Ara bé, en ple conflicte alguns paradistes encara no han entregat les claus i ja estan fora de termini. Amb aquesta ILP els antics ocellaires volen rebatre l’argument del consistori que “ja no responen a un suposat interès general”. Defensen que el darrer cop que van recollir signatures per romandre al passeig, l’any 2011, en van aconseguir 80.000. Els ocellaires alerten que si l’Ajuntament no els permet seguir amb el seu negoci a la Rambla, gairebé un centenar de persones es quedaran a l’atur.

Segons el pla d’obres previst per al passeig, un cop reformada la Rambla només hi haurà quioscos de flors i de premsa, amb l’única excepció de les cabines de la ONCE i l’històric quiosc de venda d’entrades del Museu de la Cera. Ara bé, les obres de la Rambla no arribaran a la part alta del passeig fins l’any 2029.

Els primers ocellaires van ocupar el tram central de la Rambla l’any 1855. Durant més d’un segle i mig s’hi van vendre ocells i altres espècies i fins i tot aquestes parades van donar nom al passeig, que es va anomenar la Rambla dels Ocells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa