Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Aldarulls en la presentació d’un llibre titllat de transfòbic
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han dispersat amb cops de porra un grup de manifestants convocats per les plataformes Crida LGTBI i Sororitrans, que han tractat de boicotejar la presentació de l’assaig Nadie nace en un cuerpo equivocado. Éxito y miseria de la identidad de género, de José Errasti i Marino Pérez Álvarez, a l’establiment de la Casa del Llibre situat a la Rambla de Catalunya. Els activistes han protestat contra el col·loqui sobre l’obra, que han titllat de transfòbica.

Els manifestants -al voltant d’una quarantena- s’han situat davant de l’entrada de la llibreria, custodiada per agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra davant de la convocatòria per intentar frustrar l’acte de presentació. Fonts policials han explicat que els manifestants han intentat irrompre dins del local en un moment determinat. Aleshores, els agents han fet ús de les defenses i han carregat amb elles contra alguns dels concentrats. Els convocants han assegurat que quatre persones han patit ferides per l’actuacíó dels agents. A més, han indicat que dues persones han sigut identificades.

En tot cas, la protesta dels dos grups LGTBI ha aconseguit que la presentació del llibre s’hagi aturat i, fins i tot, que la Casa del Llibre hagi abaixat la persiana abans d’hora per impedir que els manifestants hi accedissin. La Crida LGTBI i Sororitrans s’han felicitat d’haver aconseguit interrompre l’acte al voltant del llibre d’Errasti i Pérez Álvarez, tots dos professors de Psicologia de la Universitat d’Oviedo.

“Aquest llibre dispara odi contra les persones trans i vulnera els drets d’aquest col·lectiu i precisament per aquesta raó institucions com la Universitat de les Illes Balerars n’havien cancel·lat la presentació”, han subratllat els convocants en un comunicat. L’acció reivindicativa ha coincidit amb el transcurs d’una manifestació contra la LGTBI-fòbia, que ha tingut lloc en la vigília del dia internacional contra aquesta xacra, que es commemora aquest dimarts.

Malgrat la concentració i els incidents que que es produïen a la porta de la Casa del Llibre, fonts de l’editorial Planeta han assegurat que la presentació s’ha arribat a celebrar però s’ha vist alterada en especial quan, després de transcórrer una hora de l’acte, els Mossos han demanat que es tanqués la porta de la botiga perquè els policies han al·legat que els manifestants amenaçaven amb cremar la llibreria, ha informat El Periódico. Una mitja hora després que els congregats hagin marxat de l’entrada de la llibreria, la porta de l’establiment ha tornat a obrir i els autors i el públic assistent a la xerrada ha pogut sortir.

“Assentada pacífica”

La Crida LGTBI i Sororitrans han assegurat que tenien prevista “una assentada pacífica popular durant la presentació del llibre trànsfob” per evidenciar la seva oposició a l’acte. El cordó policial, però, ha frustrat les intencions de les plataformes, que han optat aleshores per seure davant de la porta del local i dels agents que impedien el pas. Els organitzadors de la protesta asseguren que alguns clients que eren dins del local han emplenat fulls de reclamació de la llibreria com a mostra de solidaritat amb els manifestants.

Després dels incidents, la Crida LGTBI ha exigit responsabilitats a la Generalitat de Catalunya i, en particular, al Departament d’Interior al considerar que es mostra ” incapaç de garantir els drets de manifestació i la seguretat de les persones LGBTI que pacíficament exerceixen els seus drets civils i polítics”. Alhora, l’organització ha demanat el cessament del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. La CUP ha mostrat suport a la Crida LGTBI i Sororitrans després dels aldarulls viscuts aquest dilluns a la tarda davant de la Casa del Llibre.

Alhora, els convocants han instat al Departament d’Igualtat i Feminismes i la seva consellera, Tània Verge, el desplegament “total” de la llei catalana de 2014 pels drets del col·lectiu LGTBI i contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Les dues organitzacions que han secudat l’acte de protesta a la Casa del Llibre han opinat que la norma es queda curta perquè “no recull la prohibició de les teràpies de conversió o la difusió de discursos d’odi obertament LGBTI-fòbics”.

Més notícies
Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte autor d'una doble agressió homòfoba a Barcelona / Mossos d'Esquadra
A presó per una presumpta doble agressió homòfoba a Barcelona
Notícia: A presó per una presumpta doble agressió homòfoba a Barcelona
Comparteix
El detingut, de 43 anys, ja havia estat denunciat per amenaces i a les xarxes exhibia les seves habilitats de lluita
La Coral Font d’en Fargues, l’Escriny, l’Esbart Manresà i el Barcelona Gay men’s chorus, entre els guardonats
Els IV Premis Clavé reconeixen la fusió del cant coral amb la dansa i la natura
Notícia: Els IV Premis Clavé reconeixen la fusió del cant coral amb la dansa i la natura
Comparteix
La Coral Font d’en Fargues, l’Escriny, l’Esbart Manresà i el Barcelona Gay men’s chorus, entre els guardonats
Un autobús de TMB | Europa Press
Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Notícia: Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Comparteix
Va increpar unes dones alhora que ensenyava el penis
Una treballadora fa una entrevista a una refugiada ucraïnesa / Ajuntament de Barcelona
7.000 refugiats obtenen permís de treball i residència a Barcelona
Notícia: 7.000 refugiats obtenen permís de treball i residència a Barcelona
Comparteix
Més de 10.000 ucraïnesos han estat atesos a la Fira de Montjuïc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa