Els robatoris violents es disparen un 31% el primer semestre del 2019 a Barcelona

Els furts també creixen en comparació als primers sis mesos de l'any passat, un 8.33% | Són les dades que es posaran sobre la taula demà, en la Junta de Seguretat Local

Les xifres de delinqüència a Barcelona tornen a créixer sensiblement el primer semestre del 2019, especialment els robatoris amb violència i intimidació, que augmenten un 31% respecte del mateix període de l’any passat. Són les dades que es trobaran sobre la taula la conselleria d’Interior i el nou govern municipal en la junta local de seguretat de demà.

S’arriba a aquesta trobada amb la pressió de casos com el de l’alt càrrec del govern de Corea del Sud que va morir fa unes setmanes en un hospital de la ciutat després que un lladre la fes caure a terra en una estrebada per robar-li la bossa a Diagonal Mar. Dies després, la primera setmana de juliol, un veí del Raval de 73 anys acabava a la UCI pels problemes respiratoris severs que va patir quan un lladre el va atacar per arrencar-li el rellotge del canell. La comunitat filipina de la ciutat, a la qual pertany la víctima, es va posar en peu de guerra contra els robatoris.

Són aquest tipus de robatoris els que preocupen més els responsables policials ara mateix, perquè els furts, encara que n’hi ha molts més, no impliquen violència sobre les persones. Ja fe mesos que els investigadors i els comandaments dels Mossos alerten de la deriva de furtadors reconvertits en lladres rellotgers i d’un increment dels mètodes violents. 

Les xifres que s’acaben de conèixer ho corroboren: els assalts amb violència i/o intimidació han fet aquest any el salt més gran en quatre anys. Del juny del 2017 al juny del 2018, havien crescut només un 13%, molt menys que el 31% interanual de l’ultim semestre. I si es mira la forquilla del 2016 al 2019, l’increment és del 58,57%. Paral·lelament també s’han disparat les detencions, el treball policial: el primer semestre del 2019 s’han fet un 43,5% més de detencions per robatoris violents que en el mateix període de l’any passat. I respecte del 2016, l’increment és del 125%.

 

Pel que fa als furts, robatoris al descuit, també tornen a augmentar però en un 8,33% respecte del primer semestre del 2018: el salt és menys fort que el de l’any passat, que va ser del 21%.

En el conjunt dels quatre anys analitzats, tanmateix, el creixement dels furts és  d’un 31,2% en relació al primer semestre del 2016. I a més a més, les xifres absolutes són enormes, molt més altes que les de robatoris violents: en sis mesos s’han denunciat a Barcelona 67.276 furts.

 

 

 

 

Més informació

Comentaris

    EldeGràcia 19/07/2019 6:50 am
    Però no patiu, que Madame Colau ens ha dit que ha Londres hi ha més robatoris que aquí!
    La decadència de Barcelona... 18/07/2019 11:28 am
    ...és també una programada operació d'Estat? Vist tot el que s'ha vist i tot el que s'ha fet si es pensa malament s'encerta. Barcelona havia adquirit massa prestigi i imatge, s'havia de "bombardejar" per tornar-la a sotmetre vençuda i dessagnada.

Nou comentari