Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Badia avisa que no tots els barris tindran contenidors intel·ligents
  • CA

El regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, ha avisat aquest matí que els contenidors intel·ligents que s’han estrenat aquesta setmana al barri de Sant Andreu de Palomar no es podran estendre a tota la ciutat. Badia ha reiterat que hi haurà zones de la capital on serà inevitable llençar els residus orgànics -com les restes de menjar- en cubells i bosses, com es va començar a fer la primavera passada a Sant Andreu i que ha obligat l’Ajuntament a rectificar davant de les queixes dels veïns per pudors, plagues i altres molèsties.

“En alguns carrers no tenim vorera suficient per introduir ni tan sol una bústia de recollida orgànica i, per tant, sí o sí haurem de treballar amb el bujol o la bossa, com passa ara al Casc Antic o alguns barris de Ciutat Vella”, ha exemplificat Badia en una jornada sobre el sistema porta a porta per retirar escombraries. El regidor ha indicat que els dipòsits on llençar les deixalles orgàniques variarà segons la zona.

“A mesura que els carrers agafen més amplada i tenen major proporció, introduirem una bústia de recollida orgànica. En cas que ens apropem més cap a grans edificacions, es continuarà treballant amb contenidors d’orgànica”, ha distingit Badia. El regidor ha reconegut que els cubells de matèria orgànica que els veïns de Sant Andreu havien de deixar tres cops per setmana al carrer perquè els serveis de neteja s’enduguessin els residus era exigent.

Amb els contenidors intel·ligents, es pot fer ús d’una targeta per dipositar la matèria orgànica en qualsevol moment. Badia defensa que, amb el canvi, s’ofereix “flexibilitat d’horari” i es simplifica el mètode que part del veïnat de Sant Andreu del Palomar qüestionava. La resta de fraccions mantenen el sistema de recollida porta a porta desplegat en l’últim mig any al barri. Badia ha indicat que l’Ajuntament vol que el model de retirada selectiva de deixalles es pugui estendre a grans trets al conjunt de Barcelona, un objectiu que encara no té un calendari del tot clar.

“Creiem que aquest model de ciutat, amb aquest nou encaix, hauria de poder ser replicable a la resta de barris”, ha afirmat Badia, que ha puntualitzat que queda pendent que el govern bipartit ho negociï amb l’oposició i amb el teixit veïnal. En tot cas, el regidor ha indicat que l’Ajuntament aspira a una “homogeneïtzació” del nou model de retirada selectiva de residus.

Veïns enfadats a Sant Andreu

Els nous contenidors no han apaivagat els ànims dels veïns contraris al Porta a Porta de Sant Andreu. En declaracions a l’ACN, el col·lectiu Fans Porta a Porta ha assegurat que la major part de les millores sol·licitades pels afectats no s’han implementat i nega que els canvis hagin estat codissenyats amb el veïnat. Les comissions de seguiment, critiquen, només es fan servir perquè l’Ajuntament doni informació de forma “unidireccional” i per tant el sistema funcioni “a cop d’imposició”. També lamenten que s’hagi descartat incloure un punt a l’ordre del dia del proper plenari, malgrat les més de 4.000 signatures que han recollit.

Més notícies
Amarradors del port de Barcelona en vaga darrere d'agents de la policia portuària / Lluís Sibils (ACN)
Bloqueig per accedir al port en la segona jornada de vaga dels amarradors
Notícia: Bloqueig per accedir al port en la segona jornada de vaga dels amarradors
Comparteix
Els vaguistes han tallat el trànsit a alguns carrers interns i un dels accessos a la zona portuària
El conductor encastat en una escala abans de ser detingut per la Guàrdia Urbana / Bcn Legends
VÍDEO | El conductor detingut begut i drogat es va encastar en una escala
Notícia: VÍDEO | El conductor detingut begut i drogat es va encastar en una escala
Comparteix
L'home va ser arrestat per incomplir una ordre d'allunyament que té dictada per protegir una dona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa