Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriben els primers 15 contenidors intel·ligents a Barcelona

Aquest dilluns s’han instal·lat els primers 15 contenidors intel·ligents de Barcelona. Han arribat al barri de Sant Andreu del Palomar i funcionen amb un clauer intel·ligent, de què disposen els veïns de la zona. Aquests objectes serveixen per reciclar la fracció orgànica dels residus.

A través d’un sistema de detecció, que s’activa apropant el clauer al contenidor, s’obre la tapa que permet el reciclatge. D’aquesta forma, el consistori pot monitorar el nombre d’aportacions de residus orgànics que s’hi aboquen en aquest tipus de contenidors. Així, per aquells que facin més de 40 aportacions de la fracció orgànica durant l’any disposaran d’una bonificació del 30% de la taxa de recollida de residus domiciliaris, després de l’entrada en vigor l’1 de gener de l’ordenança relativa a aquesta matèria. En aquest sentit, dos cops l’any es revisaran els residus orgànics que ha abocat cada veí. Un cop superada la xifra de 40 aportacions, la persona veurà com a partir d’aleshores la seva taxa de recollida de residus estarà bonificada en un 30%.

A més dels contenidors intel·ligents, pensats per aquells veïns i veïnes que viuen en finques de menys de 20 habitatges, per aquelles comunitats que superin aquesta xifra s’han instal·lat a l’octubre fins a 48 bústies, més petites que els contenidors, però que tenen la mateixa funcionalitat. D’aquesta forma, s’ha eliminat l’aportació d’orgànica en cubell individual, que va generar molta polèmica.

Des d’aquest dilluns i fins al 29 de gener s’obriran dos punts d’informació i repartiment de clauers per a bústies i contenidors. Un es troba a la plaça de les Palmeres, que funcionarà els dilluns, els dimecres i els divendres de 15 a 20 hores i els dimarts, els dijous i els dissabtes de 10 a 15 hores, ha explicat l’Ajuntament. L’altra és a l’oficina del Porta a Porta de l’Espai Josep Bota, situada al recinte Fabra i Coats i oberta de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores i els dimarts i dijous de 17 a 20 hores.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a gener 17, 2022 | 14:59
    David gener 17, 2022 | 14:59
    A veure quan arriben els usuaris intel·ligents, doncs...
  2. Icona del comentari de: Anticolau a gener 18, 2022 | 10:06
    Anticolau gener 18, 2022 | 10:06
    Ahora nos controlarán hasta la mierda que tiramos a la basura. Lo que faltaba...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa