Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bloqueig per accedir al port en la segona jornada de vaga dels amarradors
  • CA

La segona jornada de vaga d’amarradors al port de Barcelona ha començat aquests dimarts amb els treballadors que secuden la protesta tallant la circulació de carrers interns de la zona portuària i el bloqueig d’almenys d’un dels accessos pels vehicles. El personal de l’empresa Amarres Barcelona està cridat a una vaga indefinida per reclamar una unificació dels salaris dels treballadors i més personal, entre d’altres reivindicacions.

Els amarradors han tallat el trànsit a primera hora del matí pels carrers de l’interior del port. Els treballadors han sortit a les vies principals que envolten la seu de l’empresa Cemesa, on també es van concentrar aquest dilluns al llarg de tota la jornada, i han llançat algunes bengales marines enmig de la via abans d’anar en marxa lenta cap a Capitania. Aquest dilluns a la tarda, es van viure alguns moments de tensió amb la Guàrdia Civil a les portes de l’empresa sense més conseqüències.

Amarres de Barcelona és l’empresa resultant de la fusió de es antigues competidores Mooring i Cemesa. Actualment són un centenar de treballadors. Al llarg d’aquest dilluns, alguns vaixells van registrar retards d’entre una i dues hores en les seves operacions a port arran de la protesta dels treballadors, segons va admetre el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en la visita a les instal·lacions de la terminal BEST del Port juntament amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

En canvi, els portaveus dels vaguistes van elevar fins quatre o cinc hores el retard d’algunes embarcacions per desembarcar al port aquest dilluns. Alhora, mig centenar de treballadors van rebre la ministra a la seu del Port, al World Trade Centre, amb crits i xiulets.

El president del Port ha afirmat que espera que el diàleg entre empresa i treballadors arribin a una entesa en els propers dies que permeti recuperar la normalitat. Sindicats com la CGT i la Unió Sindical de Treballadors del Port també han cridat la direcció d’Amarres de Barcelona a seure per negociar i posar fi al conflicte laboral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa