Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bloqueig per accedir al port en la segona jornada de vaga dels amarradors

La segona jornada de vaga d’amarradors al port de Barcelona ha començat aquests dimarts amb els treballadors que secuden la protesta tallant la circulació de carrers interns de la zona portuària i el bloqueig d’almenys d’un dels accessos pels vehicles. El personal de l’empresa Amarres Barcelona està cridat a una vaga indefinida per reclamar una unificació dels salaris dels treballadors i més personal, entre d’altres reivindicacions.

Els amarradors han tallat el trànsit a primera hora del matí pels carrers de l’interior del port. Els treballadors han sortit a les vies principals que envolten la seu de l’empresa Cemesa, on també es van concentrar aquest dilluns al llarg de tota la jornada, i han llançat algunes bengales marines enmig de la via abans d’anar en marxa lenta cap a Capitania. Aquest dilluns a la tarda, es van viure alguns moments de tensió amb la Guàrdia Civil a les portes de l’empresa sense més conseqüències.

Amarres de Barcelona és l’empresa resultant de la fusió de es antigues competidores Mooring i Cemesa. Actualment són un centenar de treballadors. Al llarg d’aquest dilluns, alguns vaixells van registrar retards d’entre una i dues hores en les seves operacions a port arran de la protesta dels treballadors, segons va admetre el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en la visita a les instal·lacions de la terminal BEST del Port juntament amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

En canvi, els portaveus dels vaguistes van elevar fins quatre o cinc hores el retard d’algunes embarcacions per desembarcar al port aquest dilluns. Alhora, mig centenar de treballadors van rebre la ministra a la seu del Port, al World Trade Centre, amb crits i xiulets.

El president del Port ha afirmat que espera que el diàleg entre empresa i treballadors arribin a una entesa en els propers dies que permeti recuperar la normalitat. Sindicats com la CGT i la Unió Sindical de Treballadors del Port també han cridat la direcció d’Amarres de Barcelona a seure per negociar i posar fi al conflicte laboral.

Nou comentari

Comparteix