Els 5 municipis de la comarca del Barcelonès ja superen el llindar dels 100.000 contagis de coronavirus, un terç de tots els que s’han registrat a Catalunya des de l’esclat de la pandèmia. En concret Barcelona capital, l’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià sumen ja 100.131 casos confirmats. A més, s’apropen als 6.000 morts: les dades oficials de Salut d’aquest dissabte recompten 5.938 víctimes mortals amb Covid-19.

Les restriccions de fa dues setmanes comencen a notar-se en les estadístiques però molt lentament a causa d’un doble delay. Els contagis han frenat i sembla superat el pic màxim després de la limitació de moviments nocturna i de cap de setmana. No obstant, el comptador segueix sumant i ara la tensió es concentra als hospitals, que tornen a atendre un gran volum de pacients Covid. La comarca té ara 695 pacients ingressats, malgrat que el risc de rebrot ha baixat a 711.

Nou recompte a les UCI

Al conjunt de Catalunya s’han registrat fins aquest dissabte 294.703 casos acumulats de coronavirus, 4.459 més que la vigília. Gairebé tots (265.244) s’han confirmat amb una prova PCR, ha informat la la Generalitat a través de la seva pàgina web. La xifra de morts total se situa en 14.543 (61 més que els registrats el divendres). De les defuncions, 8.917 han tingut lloc en hospitals o centres sociosanitaris, 4.254 en residències, 886 en domicilis i 486 no són classificables per manca d’informació.

Unitat de Vigilància Intensiva Respiratòria / Franciso Àvia - Hospital Clínic
Unitat de Vigilància Intensiva Respiratòria / Franciso Àvia – Hospital Clínic

Pel que fa als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 2.621, fet que suposa un descens de 104 respecte a l’últim recompte. Un total de 551 pacients es troben ingressats a la unitat de cures intensives (UCI), 80 més que en el balanç anterior. Aquest augment es deu al fet que s’han començat a comptabilitzar els pacients crítics del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat) i de centres privats en el recompte diari.

La taxa de el risc de rebrot ha baixat: dijous arribava a un nivell de 731, i 24 hores després està en 720. La velocitat de reproducció de la malaltia (RT) ha baixat a 0,93, i la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 810,82 per cada 100.000 habitants. A les residències de gent gran hi ha hagut fins ara 22.503 persones que han donat positiu, de les que 6.890 han mort i 153 es troben actualment ingressades.

Nou comentari

Més notícies
Un treballador d'ambulàncies espera a la porta d'Urgències de l'hospital Sant Pau,  durant l'estat d'alarma pel coronavirus / David Zorrakino - Europa Press

D’urgències a la UCI: l’hospital Sant Pau alerta de l’alta taxa d’ingrés per Covid-19

"No conec cap altra malaltia que generi aquesta taxa d'ingrés", diu la directora d'Urgències
Un pacient del Clínic a la Unitat de Vigilància Intensiva Respiratòria / Franciso Àvia - Hospital Clínic

Barcelona deixa enrere el “pic de contagis” i centra esforços als hospitals

A mesura que es frena el ritme de contagis, la prioritat és evitar el col·lapse dels hospitals
Una dona duu mascareta pel coronavirus a Barcelona | ACN

El coronavirus frena la seva expansió a Barcelona

Les dades epidemiològiques mostren un alentiment dels contagis per l’efecte de les restriccions
Proves PCR a alumnes de preescolar de l'escola Virolai del Carmel / Jordi Play

Les unitats mòbils que fan PCR a les escoles: qui són i com funcionen

Una cinquantena de sanitaris es desplacen cada dia als centres de Barcelona on s'han detectat positius
Personal de neteja i recollida de residus durant la Covid-19 / Francisco Àvia -Hospital Clínic

Les ‘kellys’ d’hospital reclamen equiparació i reforços en la segona onada

Les treballadores de la neteja, un servei imprescindible als centres sanitaris, estan excloses de la paga extraordinària per la Covid-19
La majoria dels viatgers del metro fan servir mascareta i respecten la distància física / ACN

“Silenci sempre”: recomanen anar callat al metro per evitar contagis

El CSIC demana aplicar més mesures al transport públic, que pot no ser segur