Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Taxistes desesperats: “El coronavirus és el pitjor que ens ha passat”
  • CA

Tots els taxistes de Barcelona coincideixen que no havien viscut mai una situació com la que està deixant la pandèmia del coronavirus, sense gent als carrers –tot i les multituds que s’afanyen a comprar queviures. Aquest dissabte al matí, una llarga filera de taxis esperava a la plaça Catalunya clients que no apareixien, malgrat que hi havia força gent comprant al supermercat d’El Corte Inglés, l’única àrea d’aquests grans magatzems que podia estar oberta arran del decret del coronavirus.

Taxis esperant clients que no arriben a la plaça Catalunya, el primer dia del decret del coronavirus / A.G.

I aquesta tarda, a l’aeroport, els taxistes es desesperaven. “Podem estar-nos tres hores esperant. Ahir vaig estar-ne quatre, mai havia estat tanta estona aquí”, explicava un dels xofers. Ha sortit del cotxe per parlar amb un company, que també assegura que avui no era el primer dia que es notava greument la crisi del coronavirus: “Jo el dimecres vaig estar-me cinc hores esperant. Barcelona esta fotudíssima; no ve ningú”.

Les lamentacions ja havien començat aquest divendres, fins i tot abans del decret. “Ahir només vaig guanyar 60 euros. Quan el normal serien 300 euros“, es lamentava l’Andreu. “Una situació així no l’havia viscut mai, almenys des que em dedico a aquest ofici”, assegurava.

“Això és dramàtic”, diu Antoni Serbós del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC). Serbós explica que aquesta problemàtica és “una qüestió de país” i les demandes del sindicat del taxi són clares: volen l’ajut de les administracions. Que hi hagi una “exempció fiscal o del pagament de la quota de seguretat social”, posa sobre la taula.

Per a Damián Garrido, un dels principals tenidors de llicències de Barcelona, el sector del taxi està “sota terra, la cosa és molt seriosa”. Garrido advoca “parar ja i que això passi ràpid”. En la mateixa línia que Serbós demana que les administracions els acompanyin “per intentar resorgir“.

Per la seva banda, Elite Taxi ha emès un comunicat on suggereix que els taxistes aturin el sevei: “La nostra recomanació és molt clara: com més aviat deixem de fer vida normal, abans tornarem a la normalitat.”

“Som autònoms i més val que sortim, encara que sigui per 50 euros”, deia Paco, un taxista a la parada de Rambla Catalunya amb Diputació. Aquí s’havia format un corriol de taxistes que fan tertúlia.

A la parada de taxis de Rambla Catalunya amb Diputació s’ha format una tertúlia entre els conductors | A.G

Tots coincidien en el mateix: aquesta és una crisi “sense precedents“. Un taxista s’atrevia a recordar un possible precedent: “Potser quan va passar allò del volcà?”, pregunta. “No, no!”, li responien gairebé tots. “Fixa’t que no hi ha gent als carrers i nosaltres vivim del carrer“, explica el Paco.

La parada de taxis de l’Hotel Arts, on el Juan Pablo assegura que fa dues hores que s’espera | A.G

El Juan Pablo esperava a la parada de taxis de l’Hotel Arts, a la Vila Olímpica i assegurava que feia dues hores que s’esperava: “A l’Hospital del Mar estan igual, no tiren, no hi ha feina“. “Mira, mira, un taxi en verd, un altre en verd: tots passen així”, es lamenta. “Això del coronavirus crec que és el més greu que ens ha passat”, conclou.

La parada de taxis a l’Hospital del Mar, divendres | A.G

Més notícies
Cues mantenint les distàncies pel coronavirus als comerços de Barcelona que estan oberts
Notícia: Cues mantenint les distàncies pel coronavirus als comerços de Barcelona que estan oberts
Comparteix
Tot i que és irregular, la majoria de la població dona mostres d'haver entès què s'ha de fer per evitar el contagi
‘Sexshops’ desobedients obren per vendre articles “de primera necessitat”
Notícia: ‘Sexshops’ desobedients obren per vendre articles “de primera necessitat”
Comparteix
La Conselleria de Salut ha confirmat al TOT Barcelona que no han d'estar oberts
El Govern fa tancar bars i restaurants i limitarà l’accés al transport si cal
Notícia: El Govern fa tancar bars i restaurants i limitarà l’accés al transport si cal
Comparteix
La resolució publicada aquest divendres al vespre especifica totes les restriccions contra el coronavirus i redueix al màxim l'activitat
El trànsit als accessos a Barcelona cau a la meitat pel coronavirus
Notícia: El trànsit als accessos a Barcelona cau a la meitat pel coronavirus
Comparteix
Les sortides s'han reduït un 53% respecte del dissabte passat, segons el Servei Català de Trànsit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa