Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol multes de 1.000 euros per fer botellot i ERC ho veu excessiu
  • CA

El primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha defensat avui augmentar les sancions per beure al carrer fins a 1.000 euros. El grup municipal d’Esquerra Republicana ha reaccionat a la suggerència i s’ha mostrat escèptic. El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona ho troba “desproporcionat”.

Collboni ha plantejat apujar l’import de les sancions per incivisme en una entrevista a RTVE. El primer tinent d’alcalde ha posat com a exemple passar dels 100 als 1.000 euros per beure alcohol a la via pública per tal que “quedi molt clar” que hi ha pràctiques incompatibles amb la convivència, informa l’ACN.

Alhora, el socialista ha plantejat apujat també els imports previstos per castigar qui faci soroll durant la nit, a risc de desvetllar els veïns. Unes 200 persones de diferents barris de Barcelona es van aplegar per manifestar-se aquest dijous a la plaça de Sant Jaume per exigir al consistori que imposi el compliment de les ordenances per apaivagar les molèsties pel xivarri i la gresca a hores intempestives per tal de fer respectar el dret al descans.

“Alternatives” per als menors

Per la seva banda, ERC ha fet notar que no veu amb bons ulls la proposta de Collboni d’elevar fins a 1.000 euros la multa per beure alcohol a la via pública. El portaveu del grup republicà, Jordi Coronas, ha qualificat la proposta de “desproporcionada” i ha assenyalat que, si bé “és cert que ara surten barates”, cal posar sancions “en la seva justa mesura”.

Segons ha dit Coronas en un fil a Twitter recollit per l’ACN, “d’entrada cal preservar i oferir alternatives a la sanció als menors d’edat”, així com tractar de manera diferenciada les persones sense llar. També ha indicat que és el PSC qui hauria de governar la seguretat i la convivència a Barcelona.

“La realitat és que la ciutat se’ls ha escapat de les mans i ara pretenen arreglar-ho tot així”, ha lamentat. “Governar és alguna cosa més que incrementar les sancions”, ha afegit el regidor, que també ha criticat una presumpta doble vara de mesurar per part del tinent d’alcaldia. “Ens agradaria veure en Collboni aquesta mateixa contundència amb els empresaris que no compleixen les normes, però ell és més de la barra lliure en aquest cas”, ha conclòs.

Més notícies
Bicitaxis i trixis al passeig Marítim / GUB
Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
Notícia: Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
Comparteix
La Guàrdia Urbana presenta el dispositiu especial per a la temporada estival, amb un increment del 12% dels efectius
Detingut per un accident de cotxe i sextuplicar la taxa d'alcoholèmia / Guàrdia Urbana de Barcelona
Detingut per un accident de cotxe i sextuplicar la taxa d’alcoholèmia
Notícia: Detingut per un accident de cotxe i sextuplicar la taxa d’alcoholèmia
Comparteix
Els fets van succeir el diumenge al carrer de Padilla i no consten ferits
La Guàrdia Urbana va investigar quatre persones sospitoses
Robaven begudes alcohòliques en comerços de l’Eixample
Notícia: Robaven begudes alcohòliques en comerços de l’Eixample
Comparteix
La Guàrdia Urbana va investigar quatre persones sospitoses
L'interior de l'edifici on s'imparteix formació a la Guàrdia Urbana / Cedida
Tanquen una oficina de la Guàrdia Urbana amb fongs i goteres
Notícia: Tanquen una oficina de la Guàrdia Urbana amb fongs i goteres
Comparteix
Inspecció de Treball veu risc d'insalubritat en les dependències policials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa