Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Iceta deixa via lliure a Collboni i descarta presentar-se a Barcelona
  • CA

El ministre de Cultura del govern espanyol, Miquel Iceta, ha volgut sortir al pas de les informacions que el situaven com a possible candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona. En declaracions als mitjans, el socialista s’ha mostrat “convençut” de no presentar-se a les primàries del partit a la capital catalana i ha assegurat que l’actual primera espasa del PSC a la ciutat, Jaume Collboni, és un “magnífic candidat que serà un gran alcalde”.

No hi ha cap ni una possibilitat que això passi. Jo soc molt de la cultura que si funciona, no ho espatllis”, ha apuntat Iceta sobre la seva possible candidatura a liderar els socialistes al consistori barceloní. D’aquesta manera, l’actual ministre de Cultura deixa via lliure a Collboni en un moviment que reforça l’aposta “seriosa” i de “projecte sòlid” que fa la formació a Barcelona.

Convençut de liderar el PSC

Precisament, Collboni responia aquest dilluns en una entrevista a RAC1 als rumors que apuntaven al possible retorn d’Iceta a la política catalana i, en concret, a la barcelonina assegurant que està convençut que la seva serà l’única candidatura. Malgrat aquest convenciment, el líder barceloní del PSC aprofitava l’entrevista per defensar la seva feina en el govern amb els comuns i per remarcar que ha “doblat” els resultats electorals de les últimes eleccions i que té “certes possibilitats” de guanyar les pròximes eleccions municipals.

Precedents barcelonins

Cal recordar que fa uns anys va ser Montserrat Tura qui li va disputar la candidatura a l’alcaldia de Barcelona a Jordi Hereu. Un procés de primàries va acabar decantant aleshores la balança de la banda de l’exbatlle, que va ser finalment escollit candidat. Amb la negativa d’Iceta a presentar-se a unes primàries, Collboni treu de la cursa electoral per als comicis del 28 de maig de 2023 un dels adversaris que sonava amb més força i que més suports podia aglutinar per desplaçar-lo a un costat i erigir-se en candidat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juny 14, 2022 | 07:58
    ciutadà juny 14, 2022 | 07:58
    A la mandonguilla no li cal; ja te una bona moma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa