Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni, convençut que el PSC no intentarà col·locar Iceta com a candidat
  • CA

La cursa electoral per als comicis del 28 de maig de 2023 ja ha començat. Alguns partits, com ERC o Valents, ja han proclamat oficialment els seus candidats, altres, com Junts per Catalunya, encara no el tenen definit, després de la marxa intesperada d’Elsa Artadi -si bé Jaume Alonso Cuevillas i Neus Munté han anunciat la seva disposició a fer el pas-, el PP tampoc, Cs apostarà amb tota probabilitat per Luz Guilarte, VOX per Juan Garriga, la CUP el triarà a la tardor i els Comuns, tot i que parlen de primàries, tindran Ada Colau com a cap de llista per tercera vegada.

Jaume Collboni vol ser el candidat

En el cas del PSC, encara no s’ha desginat oficialment candidat a l’alcaldia, però l’actual primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, sembla tenir clar que no tindrà rival. Si algú es vol presentar com a candidat del PSC a l’alcaldia de la capital catalana s’hauran de fer primàries, ha alertat Collboni en una entrevista a RAC1. I per què ho ha dit? Ha respost a algunes informacions que apunten que el PSC estaria maniobrant per situar l’actual ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, com a cap de cartell a Barcelona. Collboni ha considerat que tot plegat són “especulacions”, si bé el nom de Salvador Illa també sonava.

Illa ja va apartar Iceta

De fet, Illa va ser el candidat que el PSOE va posar a Catalunya, apartant Miquel Iceta, el 14F, amb la intenció de millorar els resultats del partit, i va enviar Iceta a Madrid amb Pedro Sánchez. Sigui com sigui, Collboni s’ha mostrat convençut que la seva serà la única candidatura. En tot cas, ha dit que no entrarà en un procés preelectoral abans de la tardor, quan el PSC ha de proclamar els candidats i ha defensat la seva feina en el govern amb els comuns.

En tot cas, Collboni veu les orelles al llop, perquè ha aprofitat l’entrevista per fer balanç de la seva feina a l’Ajuntament. Ha explicat que ha “doblat” els resultats electorals de les últimes eleccions i ha afirmat que té “certes possibilitats” de guanyar les properes eleccions municipals. “Però estem en un partit democràtic on les coses les decideixen els afiliats”, ha insistit. Avís per a navegants dels despatxos del PSC.

El cap de files del PSC a Barcelona ha recordat que fa uns anys Montserrat Tura li va disputar la candidatura a Jordi Hereu i, després d’un procés de primàries, aquest va ser escollit el candidat. Per això, ha dit que, tot i que no creu que passi, si algú altre vol ser el candidat s’hauran de fer primàries. Una votació Jaume Collboni-Miquel Iceta?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mana el PSOE, Collboni, no el PSC ets foraran fora. a juny 13, 2022 | 12:53
    Mana el PSOE, Collboni, no el PSC ets foraran fora. juny 13, 2022 | 12:53
    Ai Collboni, ni tu saps què has fet per Barcelona! Sols dius que et votarà més gent, però no pots aportar ni un exemple de feina, mira quatre anys de vacances. No em facis riure , si el PSOE diu Iceta, adéu Collboni. Recirda com van teeure Pasqual Maragall. Iceta surt més a la tele, els unionistes obeeixen el que diuen les teles castellanes.
  2. Icona del comentari de: Tenim memòria a juny 13, 2022 | 12:58
    Tenim memòria juny 13, 2022 | 12:58
    Aquesta colla no son pas de fiar. L'altre dia Iceta deia que el "seu" partit tenia més de cent anys (?!), quan tothom sap que el PSC (Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE) es fruit de la fusió, l'any 1978, del PSC (C), PSC (R) i de la federación catalana del PSOE (activa des de començaments dels anys 1970). Curiosament abans hi havia hagut altres federacions catalanes del PSOE, la anterior també es va dissoldre quan es fusionà amb altres grups i partits l'any 1936 per a constituir el PSUC. La història de les "federacions" catalanes del PSOE és ben curiosa i plena d'alts i baixos. N'hi va haver una el 1888 que es desorganitzà el 1909. L'any 1910 en sorgí una altra fins que el 1923 es debilità en sofrir una altra escissió, fins arribar al 1936 que torna a desaparèixer. Els anys 70, durant el franquisme, reaparegué fins l'any 1978 com ja he indicat més amunt. Ara hi tornen ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa