Colau reclama poder obrir les escoles bressol el mes que ve

L'alcaldessa anuncia que l'Ajuntament intenta ampliar el nombre d'activitats d'estiu aquest any

Ada Colau continua la seva batalla perquè les instal·lacions escolars obrin tan aviat com sigui possible un cop passada la fase més aguda de la pandèmia de Covid-19 i avui ha dit que voldria que les escoles bressol municipal puguin rebre nens ja el mes que ve. Des d’un primer moment ha estat defensant que aquest any han d’estar obertes a l’estiu, però aquest dilluns ha concretat que les vol obrir ja el mes que ve. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio –en què també ha parlat de com gestionar les taxes i els impostos municipals en aquest moment–, ha assegurat que les instal·lacions, per part de l’Ajuntament, “estan preparades” i que només falta que ho permetin les autoritats sanitàries i fixin els protocols que cal aplicar per garantir la seguretat sanitària dels nens, el personal que hi treballi i les famílies. 

“Esperem que puguin obrir al juny, perquè és molt important per a les famílies vulnerables, amb cases precàries. Les escoles bressol són també lloc per a l’acompanyament emocional i alimentari. Ja eren cabdals en una època normal i ara ho són més encara. Potser no s’han de reobrir per fer-hi escola normal fins al setembre, però sí perquè puguin s’hi puguin retrobar els nens i nenes i fer-hi alguna activitat”, ha argumentat. De fet, Colau fa dies que empeny perquè tot el sistema escolar torni a obrir portes, i divendres va apuntar fins i tot que no és normal que s’obrin abans les terrasses dels bars que les escoles.

Més activitats per als nens sense vacances

Complementàriament a les escoles bressol, Colau també ha destacat la importància, aquest any més que mai, dels casals d’estiu. “Ja s’ha obert la preinscripció. Ja havíem ampliat el nombre d’activitats i estem planificant per fer-ne més, perquè hi haurà més nens que s’hauran de quedar tot l’estiu a Barcelona, no podran fer vacances”, ha anunciat.

Més informació

Nou comentari