Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama poder obrir les escoles bressol el mes que ve
  • CA

Ada Colau continua la seva batalla perquè les instal·lacions escolars obrin tan aviat com sigui possible un cop passada la fase més aguda de la pandèmia de Covid-19 i avui ha dit que voldria que les escoles bressol municipal puguin rebre nens ja el mes que ve. Des d’un primer moment ha estat defensant que aquest any han d’estar obertes a l’estiu, però aquest dilluns ha concretat que les vol obrir ja el mes que ve. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio –en què també ha parlat de com gestionar les taxes i els impostos municipals en aquest moment–, ha assegurat que les instal·lacions, per part de l’Ajuntament, “estan preparades” i que només falta que ho permetin les autoritats sanitàries i fixin els protocols que cal aplicar per garantir la seguretat sanitària dels nens, el personal que hi treballi i les famílies. 

“Esperem que puguin obrir al juny, perquè és molt important per a les famílies vulnerables, amb cases precàries. Les escoles bressol són també lloc per a l’acompanyament emocional i alimentari. Ja eren cabdals en una època normal i ara ho són més encara. Potser no s’han de reobrir per fer-hi escola normal fins al setembre, però sí perquè puguin s’hi puguin retrobar els nens i nenes i fer-hi alguna activitat”, ha argumentat. De fet, Colau fa dies que empeny perquè tot el sistema escolar torni a obrir portes, i divendres va apuntar fins i tot que no és normal que s’obrin abans les terrasses dels bars que les escoles.

Més activitats per als nens sense vacances

Complementàriament a les escoles bressol, Colau també ha destacat la importància, aquest any més que mai, dels casals d’estiu. “Ja s’ha obert la preinscripció. Ja havíem ampliat el nombre d’activitats i estem planificant per fer-ne més, perquè hi haurà més nens que s’hauran de quedar tot l’estiu a Barcelona, no podran fer vacances”, ha anunciat.

Més notícies
Bou replica a Colau i s’oposa a reobrir les escoles perquè podrien augmentar els contagis
Notícia: Bou replica a Colau i s’oposa a reobrir les escoles perquè podrien augmentar els contagis
Comparteix
El líder municipal del PP demana més agilitat i capacitat de presa de decisions en les reunions del Pacte per Barcelona
Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu
Notícia: Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu
Comparteix
L'alcadessa planteja que els col·legis puguin tenir ús "com a espais públics i comunitaris on es puguin fer activitats"
Dotze escoles bressol reclamen a Colau que aturi l’ERTO de les seves cuineres
Notícia: Dotze escoles bressol reclamen a Colau que aturi l’ERTO de les seves cuineres
Comparteix
El servei està externalitzat i la CGT denuncia que una de les empreses, AlimentArt, s'ha saltat la continuïtat dels contractes municipals
Les escoles bressol de Barcelona sondegen les famílies per obrir a l’agost
Notícia: Les escoles bressol de Barcelona sondegen les famílies per obrir a l’agost
Comparteix
Els centres municipals ja han obert les inscripcions per als casals de lleure del juliol i truquen als pares i mares per acotar la demanda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa