Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou replica a Colau i s’oposa a reobrir les escoles perquè podrien augmentar els contagis

El PP de Barcelona veu un risc molt elevat el fet d’obrir les escoles amb alumnes tal com ha proposat l’alcaldessa, Ada Colau, recentment. “Catalunya en general i Barcelona en particular no han derrotat ni de bon tros aquesta pandèmia i obrir les escoles podria significar un repunt molt important de casos. Els nens i nenes de 3, 4 o 5 anys tenen molta més possibilitat de contagiar-se del virus ja que, com és normal, no tenen la consciència per respectar el distanciament social”, diu el grup municipal en un comunicat. “Hem d’esperar al juny i després avaluar si val la pena córrer el risc de contagi només per a dues o tres setmanes de curs; seria molt millor donar el curs per acabat i començar de nou al setembre”, assegura Josep Bou.

D’altra banda, el PP no està satisfet amb la dinàmica de les reunions de les taules sectorials que hauran de configurar el Pacte per Barcelona. Les reunions estan sent “multitudinàries i poc efectives”. “Està clar que el govern i l’oposició hem de ser-hi, però hi ha multitud de persones, haurien de ser-hi només els directius dels gremis i representants de sindicats i plataformes importants, perquè sinó són poc efectives en aportacions i presa de decisions”.

El PP espera disposar dels 63 milions d’euros de romanent del pressupost municipal, que ha d’autoritzar el govern espanyol, i poder augmentar l’endeutament públic per no arribar a situacions socials i econòmiques límit. “També espero que arribin les ajudes de més de 100.000 milions de la Unió Europea, i espero que el govern espanyol redirigeixi una part a Barcelona perquè puguem injectar liquiditat als pressupostos”, conclou Bou, que torna a demanar a el govern municipal que disminueixi les partides no essencials.

Felicia Albiol per l’alcaldia de Badalona

Per últim, el PP de Barcelona vol felicitar oficialment el nou alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per haver estat capaç de recuperar l’alcaldia a la tercera ciutat més poblada de Catalunya. “És un home tenaç i que estima profundament la ciutat i els seus veïns”, assenyala Bou. El grup municipal de Barcelona veu amb molt bons ulls la mesura que Albiol ha recalcat aquests dies i que Bou ja va proposar durant la campanya electoral de crear una unitat antiavalots dins de la Guàrdia Urbana. “Seria una unitat de professionals, amb diferents vehicles i diferent uniforme, que donaria suport a les patrulles de seguretat ciutadana, ajudarien a solucionar molts problemes en zones conflictives de la ciutat i sobretot quan hi ha alteracions multitudinàries”, recalca.

Més notícies

Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu

Notícia: Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu
Comparteix
L'alcadessa planteja que els col·legis puguin tenir ús "com a espais públics i comunitaris on es puguin fer activitats"
Notícia: Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu - Mobile

Dotze escoles bressol reclamen a Colau que aturi l’ERTO de les seves cuineres

Notícia: Dotze escoles bressol reclamen a Colau que aturi l’ERTO de les seves cuineres
Comparteix
El servei està externalitzat i la CGT denuncia que una de les empreses, AlimentArt, s'ha saltat la continuïtat dels contractes municipals
Notícia: Dotze escoles bressol reclamen a Colau que aturi l’ERTO de les seves cuineres - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa