Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau empeny perquè les escoles obrin a l’estiu
  • CA

L’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar, aquest migdia, que una de les seves principals preocupacions en el pla del desconfinament que s’està treballant conjuntament amb la Generalitat és el futur immediat de les escoles. La líder de Barcelona en Comú ha reclamat que es “prioritzin” els drets dels infants i “la funció social, pública i emocional de les escoles”. Sobre aquests centres, Colau ha apuntat que “potser a l’estiu puguin obrir, no en la seva funció lectiva habitual, però sí com a espais públics i comunitaris on es puguin fer activitats”.

De fet, la declaració d’avui ha estat molt més rebaixada de to que el tuit que va fer ahir, en què incloia la frase: “cal obrir les escoles ja!”. En la compareixença pública d’aquest dijous, acompanyada telemàticament per la consellera de Salut, Alba Vergés, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, l’alcaldessa ha assegurat que “en cap cas” han plantejat “que en aquesta fase 0 ampliada s’obrin les escoles”. A continuació s’ha referit a la situació com “un debat complex” que “de cap manera es podria fer de forma precipitada”.

Així i tot, la cap del govern municipal ha estat la que ha posat més èmfasi en recordar el valor dels col·legis i a reivindicar-los com un espai que cal reobrir per respectar els drets de la infància. Colau ha expressat que “seria un error donar per fet que es poden deixar els nens i nenes a casa durant sis mesos mentre es reprenen totes les activitats: les econòmiques, la de l’espai públic, la mobilitat, l’esport, etcètera”. En aquest sentit, a més, ha incidit en el daltabaix familiar que podria suposar per a la conciliació que es reactivés una certa normalitat laboral sense comptar amb les escoles. “Si les famílies es reincorporen a les feines, què passa amb els nens i les nenes?”, ha preguntat retòricament. 

Ada Colau ha descrit els centres escolars com un lloc “de comunitat, d’acompanyament i amb una funció emocional importantíssima, encara més en una crisi com aquesta, i encara més en el cas de famílies vulnerables”. D’aquest col·lectiu en risc d’exclusió social, l’alcaldessa ha recordat que hi ha casos que apleguen nens i nenes que “fa mesos que pràcticament no han sortir al carrer, en habitatges sense balcó, sense terrassa” i, fins i tot, “famílies senceres amb nens petits en una sola habitació rellogada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa