Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les escoles bressol de Barcelona sondegen les famílies per obrir a l’agost

Les escoles bressol municipals de Barcelona obriran a l’estiu, a través dels habituals casals de lleure infantil del mes de juliol. I, per primer cop, podrien obrir també a l’agost per facilitar la conciliació dels progenitors que hagin hagut de gastar les vacances durant el confinament o que es vegin empeses a teletreballar tot l’estiu. Els centres estan fent arribar aquests dies la proposta a les associacions de pares i mares, que calibren quantes famílies hi estarien interessades.

Famílies de quatre escoles bressol de la ciutat han confirmat al TOT Barcelona que han rebut ja correus electrònics i missatges de mòbil amb la informació de les inscripcions d’estiu. En el cas de la ‘bressol d’estiu’ de l’agost, majoritàriament la consulta s’està fent per telèfon. Cal que un mínim d’infants es matriculin a l’activitat perquè arribi a realitzar-se. “De moment només s’està consultant i no es té encara la resposta”, puntualitza l’Ajuntament de Barcelona a aquest diari.

Tant al juliol com a l’agost qui organitzaria l’activitat seria una entitat externa, usualment l’empresa de monitoratge que la bressol ja té contractada com a suport al llarg del curs. Les bressol municipals ja obrien fins al 15 de juliol, tot i que des del final del curs escolar fins aquesta data fan horari de mitja jornada, fins les 15h. Les famílies tenen l’opció de contractar un ‘allargament’ de dues hores, per facilitar la conciliació, tot i que han de pagar-ho a part a preu de mercat. Les més vulnerables poden optar a beques que cobreixen fins al 90% del cost.

A banda, la segona quinzena de juliol s’ofereix la ‘bressol d’estiu’, a 150 euros per setmana en jornada completa. Si hi ha prou demanda, l’agost seguiria aquesta mateixa fórmula. La inscripció es fa de forma telemàtica i si un rebrot de Covid-19 impedís fer les activitats, es retornarien els diners. “Aquestes activitats es podran fer o no sempre en funció del que dictin les autoritats sanitàries i sempre amb les condicions que determinin”, expliquen fonts municipals. En barris de rendes molt baixes és usual no haver de pagar fins saber segur que s’ha obtingut la beca. 

Fi del curs lectiu

Segons ha fet públic el govern espanyol aquest mateix dimarts, el pla estatal de desconfinament dona per finalitzades les classes presencials del curs 2019-2020. No obstant, la fase 2 –cap a finals de maig o principis de juny, segons la zona– preveu que els menors de 6 anys puguin anar als centres educatius on estan matriculats si els seus pares han d’anar a treballar fora de casa. Aquest supòsit permetria reobrir les bressol de Barcelona, tot i que l’Ajuntament encara no ha rebut la comunicació detallada del ministeri d’Educació.

La demanda va per barris

L’AFA d’una escola bressol del Raval, per exemple, està en ple procés de consulta a les famílies. El centre té una seixantena de criatures matriculades i en caldria almenys 16 interessades en el casal d’agost per poder-lo fer. “Ens està costant molt contactar amb tothom per correu electrònic, entre el confinament i la diversitat cultural, ens falta molt suport per poder explicar-ho bé a les famílies”, relata una de les mares implicades. “Als barris vulnerables costa més trobar prou demanda, per la barrera del cost i per les dificultats de comunicació”, reconeix. No obstant, com els anys anteriors, les famílies interessades en el casal però matriculades en bressols de demanda insuficient podran optar a places que hagin quedat lliures en barris propers. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa