Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CGT crida a la mobilització dels professors associats de la UB
  • CA

La CGT ha dit prou i anima els professors associats de la Universitat de Barcelona (UB) a mobilitzar-se. El sindicat denuncia que el 60% dels docents d’aquest centre educatiu són temporals i precaris. A més, asseguren que aquesta situació, lluny de revertir-se, no para de créixer. “Gairebé s’ha doblat en els darrers 10 anys”, afirmen, a través d’un comunicat.

“Aquesta precarietat afecta estudiants de doctorat, postdoctorat i professorat associat. La UB és la que té més professorat associat de tot l’estat, una situació de frau de llei permanent. No volem més excuses”, denuncia la CGT. Per tot plegat exigeixen l’aplicació d’un procés de regularització del professorat associat estructural en la mesa de negociació, on hi hagi la participació del rectorat de la UB a la Mesa d’Universitats. En el mentrestant demanen que s’apliqui un augment del rang salarial de tots els professors associats.

Que la taxa de reposició del professorat sigui del 100%

Igualment demanen “una política acadèmica valenta” per tal que la taxa de reposició del professorat sigui del 100%, per tal que els departaments que integren la universitat puguin desenvolupar les tasques de docència, recerca i gestió “sense haver d’improvisar cada curs i seguir explotant el professorat”. Igualment, volen “la fi del nepotisme en els concursos públics”, “l’erradicació a la UB de qualsevol pràctica abusiva i la implantació de mecanismes que permetin la construcció d’un coneixement horitzontal enfront de les formes jeràrquiques característiques de la nostra institució”.

Pla per la conciliació personal

La conciliació familiar i el treball de cures són dues de les assignatures pendents que té la UB, segons diu la CGT. És per això que demanen un pla per afavorir que les persones puguin tenir una vida professional i personal satisfactòria. En aquesta mateixa línia, demanen que la universitat apliqui “mesures per impedir exclusions per raons de gènere, diversitat sexual, classe social, racialització o diversitat funcional”.

La CGT demana una aturada a la UB per part dels professors associats. Així mateix, reclama una transformació per complet de les dinàmiques que operen en aquesta universitat, per tal de revertir l’actual situació, que és insostenible, segons apunta el sindicat en defensa dels treballadors.

Més notícies
Voluntaris d'una investigació de la Universitat de Barcelona es preparen per recollir microplàstics per detectar la presència d'aquests elements contaminants a les platges de Barcelona / Universitat de Barcelona
Les platges de Barcelona són les que més microplàstics tenen de Catalunya
Notícia: Les platges de Barcelona són les que més microplàstics tenen de Catalunya
Comparteix
La de Sant Sebastià, la de la Nova Icària i la de Llevant, totes a la capital, són les més contaminades de totes, segons un estudi UB
La finca del carrer de n'Arai, adquirida per l'Ajuntament de Barcelona / Google Street View
Barcelona compra un edifici del Gòtic per destinar-lo a habitatge social
Notícia: Barcelona compra un edifici del Gòtic per destinar-lo a habitatge social
Comparteix
L'Ajuntament compromet 6 milions d'euros per adquirir i rehabilitar una finca situada davant de la plaça George Orwell
Ciutadans bielorussos protestant contra la guerra i la invasió russa d'Ucraïna, a plaça Catalunya / QS
Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna
Notícia: Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna
Comparteix
L'objectiu és assistir en zones bombardejades pel govern de Rússia
Vigilants dels controls d'accés del Prat es manifesten a l'aeroport / Cedida
Clatellada a Aena després de gairebé 3 anys de vaga invisible al Prat
Notícia: Clatellada a Aena després de gairebé 3 anys de vaga invisible al Prat
Comparteix
Un jutjat absol uns vigilants denunciats per penjar enganxines a favor de la protesta que mantenen des de 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa