Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona compra un edifici del Gòtic per destinar-lo a habitatge social
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat una operació per adquirir i rehabilitar un edifici d’habitatges situat al número 3 del carrer de n’Arai -just davant de la plaça de George Orwell, al barri Gòtic- per destinar els 11 pisos de l’immoble a la borsa d’habitatge públic del consistori. La comissió de govern ha aprovat la transacció aquest dijous, ha informat El Periódico.

L’executiu recalca que la compra assoleix dos objectius alhora. Per una banda, assegura que permet garantir que els inquilins que resideixen a set domicilis puguin quedar-se en el bloc, que és propietat que és de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i de la Universitat de Barcelona; per l’altra, la resta de pisos es destinaran a la borsa de lloguer social i es preveu concedir-los a famílies necessitades d’habitatge a canvi d’un arrendament més reduït que els de mercat.

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat pagar 3,97 milions d’euros per tancar la compra. El consistori barceloní també ha aprovat una inversió d’1,78 milions per rehabilitar l’edifici, que inclou tres locals i tres magatzems. D’aquesta manera, l’Ajuntament ressalta que amplia l’oferta d’habitatge públic en una zona “especialment densa” i mancada d’oferta de lloguer social, segons el govern municipal.

Obres de rehabilitació

El bloc té una superfície construïda de 2.114 metres quadrats. Es preveu rehabilitar-ne les façanes principal i posterior i els patis interiors, així com impermeabilitzar la coberta i habilitar els locals. També es preveu instal·lar-hi un ascensor. Alhora es rehabilitaran íntegrament els pisos. Les obres de remodelació que l’Ajuntament planifica obren la possibilitat que els 11 pisos actuals que la finca disposa s’ampliïn a set més i que la finca n’acabi tenint 18.

L’edifici estava en mans de la Generalitat, que el va rebre un cop va morir la propietària. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha lamentat que la propietat no hi havia fet cap manteniment durant 20 anys, i que després el Govern “es va desentendre dels inquilins i de la seva situació”. Ara, Rabassa subratlla que el consistori ha garantit que les persones que hi viuen “puguin quedar-se a casa seva”, mentre que la resta d’habitatges passaran a formar part de la borsa de lloguer social.

Segona compra en pocs dies a Ciutat Vella

Aquesta operació de compra per ampliar el parc públic de Ciutat Vella s’afegeix a d’altres fetes recentment pel consistori al districte, com l’acord amb el propietari d’un edifici al carrer Sant Climent, al barri del Raval, perquè l’Ajuntament el rehabiliti a canvi de mantenir un contracte de lloguer social amb els inquilins.

En el cas de la compravenda del Raval, L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb un fons inversor que posseeix una finca degradada al barri del Raval. Els termes del pacte estipulen que, a canvi que el consistori assumeixi la despesa per reformar el bloc, la propietat cedeix els pisos lliures perquè es destinin a la Mesa d’Emergència de l’habitatge per lliurar-los a persones i famílies que requereixin una llar amb urgència per haver patit un desnonament o trobar-se en risc de quedar-se sense sostre.

A més, el compromís inclou que s’ofereixi un lloguer assequible a les quatre famílies que habiten l’edifici i que s’havien vist sota l’amenaça de ser expulsades. Les obres de rehabilitació es pressuposten en 266.027,28 euros, que l’Ajuntament finançarà. La cessió dels domicilis buits a l’entresòl i la quarta planta del bloc per destinar-los a habitatge social i per amortitzar la inversió s’allargarà entre 11 i 15 anys. Els pisos quedarien en mans de l’Ajuntament durant més anys en cas que la remodelació s’encareixi, una possibilitat que el consistori creu probable.

Més notícies
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez LLibre / EP
Sánchez-Llibre titlla de “populistes” les polítiques de Colau
Notícia: Sánchez-Llibre titlla de “populistes” les polítiques de Colau
Comparteix
El president de Foment de Treball assegura que negar l'ampliació de l'aeroport del Prat i la prohibició dels vehicles repercuteixen negativament als empresaris catalans
Una gran pintada taca un mural al portal de la botiga tancada d'El Ingenio / JR
ENQUESTA | Com es poden impedir les pintades en el patrimoni històric?
Notícia: ENQUESTA | Com es poden impedir les pintades en el patrimoni històric?
Comparteix
Proliferen els grafits al barri Gòtic en edificis que són patrimoni protegit de la ciutat
Pintades al passatge de la Pau, al barri Gòtic / Jordi Play
Les pintades menyspreen la Barcelona històrica
Notícia: Les pintades menyspreen la Barcelona històrica
Comparteix
La proliferació dels grafits al Gòtic s'acarnissa també amb patrimoni protegit de la ciutat
Grups de turistes a Sant Felip Neri la Setmana Santa de 2022 / Twitter - Josep Maria Boronat
El govern Colau sospesa regular l’accés a la plaça de Sant Felip Neri
Notícia: El govern Colau sospesa regular l’accés a la plaça de Sant Felip Neri
Comparteix
El govern d'Ada Colau i Jaume Collboni negocia internament com pal·liar les aglomeracions turístiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa