Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord per rehabilitar un bloc degradat a canvi de fer pisos socials
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb un fons inversor que posseeix una finca degradada al barri del Raval. Els termes del pacte estipulen que, a canvi que el consistori assumeixi la despesa per reformar el bloc, la propietat cedeix els pisos lliures perquè es destinin a la Mesa d’Emergència de l’habitatge per lliurar-los a persones i famílies que requereixin una llar amb urgència per haver patit un desnonament o trobar-se en risc de quedar-se sense sostre. A més, el compromís inclou que s’ofereixi un lloguer assequible a les quatre famílies que habiten l’edifici i que s’havien vist sota l’amenaça de ser expulsades, ha informat El Periódico.

Les obres de rehabilitació es pressuposten en 266.027,28 euros, que l’Ajuntament finançarà. La cessió dels domicilis buits a l’entresòl i la quarta planta del bloc per destinar-los a habitatge social i per amortitzar la inversió s’allargarà entre 11 i 15 anys. Els pisos quedarien en mans de l’Ajuntament durant més anys en cas que la remodelació s’encareixi, una possibilitat que el consistori creu probable.

L’Ajuntament ha afirmat que l’entesa evita l’expulsió dels veïns i, a més, permetrà dignificar les seves condicions de vida. “Millorarà la vida de les veïnes i sumarà habitatges al parc públic de la ciutat”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín. Els arrendaments pels inquilins que ja habiten l’immoble i que continuaran al bloc després de l’acord no superaran els 250 euros.

El veïnat ha patit unes condicions deplorables i insalubres els últims anys a l’edifici, situat al número 15 del carrer Sant Climent. L’inversor va adquirir la finca el 2016. L’Ajuntament va conèixer el deficient estat de l’immoble el 2018, quan va rebre la notificació d’un primer intent de llançament.

Quan l’actual propietari va comprar la finca, tres de les quatre famílies que ara s’allotgen a l’immoble tenien contracte vigent. Davant de l’empitjorament de la degradació de la finca, van optar per deixar de pagar el lloguer com a mètode de pressió. Lluny de condicionar el bloc, el fons inversor va reaccionar instant el desnonament dels llogaters. L’Ajuntament explica que ja s’han fet algunes intervencions que eren urgents per raons de salubritat. Ara es marca que la reforma completa finalitzi en el primer trimestre de 2023.

Més notícies
Queixa d'editorials i llibreries independents que asseguren que l'Ajuntament ha 'privatitzat' el Sant Jordi
Editorials independents critiquen l’Ajuntament per “privatitzar” Sant Jordi
Notícia: Editorials independents critiquen l’Ajuntament per “privatitzar” Sant Jordi
Comparteix
El consistori nega les acusacions i explica que s'ha delegat al Gremi de Llibreters de Catalunya per l'elevat volum de feina
Solar ocupat per l'antiga fàbrica Mercedes Benz al barri del Bon Pastor JORDI PLAY
El Bon Pastor es juga el futur amb el solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz
Notícia: El Bon Pastor es juga el futur amb el solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz
Comparteix
Els veïns demanen un pla de mobilitat global i d’equipaments per parar el cop que auguren que suposarà la transformació urbanística, encara pendent d’aprovar
Aparcament infrautilitzat a la T2 de l'aeroport d'El Prat / Google Street View
La Generalitat aposta per ‘park&rides’ en alçada com el de l’aeroport
Notícia: La Generalitat aposta per ‘park&rides’ en alçada com el de l’aeroport
Comparteix
L'Estat promet que la inversió actual a Rodalies ja es notarà el 2023
Galeria al carrer Doctor Nubiola i Espinós 6-8, objecte de polèmica per la compra prevista per l'Ajuntament / GSV
Colau rectifica i no comprarà els negocis ocupats de les Corts
Notícia: Colau rectifica i no comprarà els negocis ocupats de les Corts
Comparteix
El govern descarta adquirir els locals on els llogaters han rebut l'ultimàtum perquè marxin i rep les crítiques de l'oposició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa