El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre ha carregat contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, titllant les seves lleis de “populistes” i de “poca ambició empresarial per a la ciutat de Barcelona”. Així ho ha expressat en la seva intervenció aquest dijous a la Reunió Anual del Cercle d’Economia. Tot i que el president de Foment no ha volgut dirigir-se personalment a l’alcaldessa, ha expressat el seu descontent amb les noves polítiques de l’Ajuntament, ja que segons ell “asseguren el decreixement de la ciutat”.

“Els empresaris catalans continuarem defensant polítiques que vagin en la direcció del creixement econòmic de la ciutat, en contra de les propostes populistes que fan determinats representants polítics”, ha dit, i les ha qualificat també d’autoritàries. D’aquesta manera, s’ha referit a grans projectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat o la prohibició massiva de la circulació en cotxe per la ciutat de Barcelona. Segons ell, aquestes iniciatives van en contra del “creixement econòmic” i posen els empresaris en “situacions complicades”. A més, també ha insistit que la voluntat del teixit empresarial català és mirar endavant per poder recuperar-sé ràpidament de la pandèmia: “Diem sí al trànsit, a l’ampliació, a l’hostaleria i al turisme”, ha assegurat Sánchez-Llibre.

L’ampliació de l’aeroport del Prat enfronta l’Ajuntament i les empreses

El president de Foment del Treball ha volgut remarcar la voluntat del les empreses catalanes de continuar amb l’ampliació de l’aeroport del Prat, ja que tal com ha explicat ell mateix “volem que es prenguin decisions de manera democràtica i l’ampliació ho era”. Aquestes declaracions es contraposen a les que va fer la mateixa alcaldessa el passat dimecres en la seva intervenció al Cercle d’Economia, on va recordar que de moment “Barcelona tenia altres prioritats“.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona, després d'haver declarat el 4 de març de 2022 davant la justícia per suposadament haver subvencionat amb 80 milions d'euros quatre entitats afins / Laura Fíguls (ACN)
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l’Ajuntament de Barcelona, després d’haver declarat el 4 de març de 2022 davant la justícia per suposadament haver subvencionat amb 80 milions d’euros quatre entitats afins / Laura Fíguls (ACN)

Així doncs, Sánchez-Llibre ha volgut demostrar el malestar del teixit empresarial barceloní, però també català, ja que ha descrit que la situació d’incertesa per la guerra tampoc està ajudant als empresaris, que no saben què fer. “Els empresaris ho estem passant molt malament”, ha lamentat, i ha demanat que les polítiques tant del Govern com de la Generalitat vagin enfocades a disminuir la incertesa, així com que implantin un ecosistema fiscal competitiu, que penalitzi l’economia submergida i que no augmenti els impostos a les persones que ja els paguen.

A part, Sánchez Llibre ha demanat a les administracions que siguin eficients i racionals a l’hora d’utilitzar la despesa pública i no llastrin, en les seves paraules, la competitivitat de les empreses; així com la creació d’un pacte social amb el qual el Govern col·labori en pro de la competitivitat i la pujada dels salaris, però “sense una intervenció directa”.

La reducció del trànsit barceloní i els empresaris

No és la primers vegada que Sánchez-Llibre acusa Colau de no pensar en els empresaris quan fa les seves polítiques. De fet, fa uns dies també recordava com les noves iniciatives de reducció del trànsit no ajudaven gens al teixit empresarial català. “Davant d’aquest tarannà, tan autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari, i ho dic amb molt respecte institucional, els empresaris no pararem i ens defensarem allà on calgui, perquè estem segurs que tenim raó.

En aquell moment, el president de Foment recordava com la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els havia donat la raó respecte les Zones de Baixes Emissions (ZBE), malgrat que l’alcaldessa continués “recaptant aquestes sancions il·lícites, anul·lades per l’alt tribunal de Catalunya”, tal com ell mateix explicava. Ara, doncs, Sánchez-Llibre torna a carregar contra l’alcaldessa pel trànsit i assegura que “els empresaris estem farts de polítiques populistes sense sentit”.

Més notícies
Una terrassa al carrer Enric Granados de l'Eixample / Foto: Jordi Play

Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample

Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample
Comparteix
Els botiguers treballen també en la creació d'una Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat que s'estreni el 2023 a Barcelona
Notícia: Els comerciants maniobren per reduir l’abast del pla d’usos de l’Eixample - Mobile
Imatge d'arxiu dels líders dels partis del govern municipal, Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC) / Pau Venteo (Europa Press)

Collboni acusa Colau de mentir per especular sobre un pacte PSOE-PP

Notícia: Collboni acusa Colau de mentir per especular sobre un pacte PSOE-PP
Comparteix
El socialista diu que l'alcaldessa fa el joc als independentistes a l'advertir contra una 'gran coalició'
Notícia: Collboni acusa Colau de mentir per especular sobre un pacte PSOE-PP - Mobile
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans de comunicació a la Galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona, després d'haver declarat el 4 de març de 2022 davant la justícia per suposadament haver subvencionat amb 80 milions d'euros quatre entitats afins / Laura Fíguls (ACN)

Colau rebutja l’ampliació del Prat i recorda que “té altres prioritats”

Notícia: Colau rebutja l’ampliació del Prat i recorda que “té altres prioritats”
Comparteix
L'alcaldessa barcelonina diu que la ciutat és "pionera i líder"
Notícia: Colau rebutja l’ampliació del Prat i recorda que “té altres prioritats” - Mobile
Grups de turistes a Sant Felip Neri la Setmana Santa de 2022 / Twitter - Josep Maria Boronat

El govern Colau sospesa regular l’accés a la plaça de Sant Felip Neri

Notícia: El govern Colau sospesa regular l’accés a la plaça de Sant Felip Neri
Comparteix
El govern d'Ada Colau i Jaume Collboni negocia internament com pal·liar les aglomeracions turístiques
Notícia: El govern Colau sospesa regular l’accés a la plaça de Sant Felip Neri - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sor a maig 05, 2022 | 17:25
    Sor maig 05, 2022 | 17:25
    Evidentment que li semblen fatal. A Foment del Treball és d'esperar que no li agradin.

Nou comentari

Comparteix