Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau rebutja l’ampliació del Prat i recorda que “té altres prioritats”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau continua en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. En la reunió Anual del Cercle d’Economia Colau ha tornat a reiterar la seva opinió sobre aquest augment del volum de l’aeroport barceloní. “No és el moment”, ha insistit l’alcaldessa de Barcelona davant les reclamacions, una vegada més, del president del cercle, Javier Faus. D’aquesta manera, Colau ha assegurat que “està molt orgullosa” de les infraestructures barcelonines, però de moment “hi ha altres prioritats” ha remarcat.

Aquest dimecres s’ha estrenat la Reunió del Cercle d’Economia a l’Hotel W de Barcelona. Com cada edició, l’alcaldessa de la ciutat ha inaugurat l’acte amb unes paraules d’agraïment al cercle per “continuar apostant per Barcelona per celebrar el congrés“. Un cop més, Colau ha llençat un missatge al Govern i ha demanat “pactes”, per tal de continuar avançant en l’economia tant del país com de la mateixa ciutat de Barcelona. “Necessitem canvis substancials i aquestes canvis només poden arribar a través el diàleg”, ha mencionat l’alcaldessa.

L'entrada de la Terminal T1 de l'aeroport de Barcelona-El Prat / ACN
L’entrada de la Terminal T1 de l’aeroport de Barcelona-El Prat / ACN

L’aeroport del Prat ha estat molt de temps un dels plats principals dels debats econòmics. Moltes entitats, entre elles el Cercle d’Economia, han demanat reiteradament la necessitat d’ampliar l’aeroport barceloní per aconseguir tenir més rellevància a nivell europeu i mundial. Tot i això, moltes associacions i també l’Ajuntament de Barcelona, s’han negat a fer-la, ja que provocaria grans canvis en la flora i la fauna dels voltants de l’aeroport, així com l’augment de contaminació que comportaria. “No tenim les energies renovables tan avançades com per permetre’ns contaminar tant la ciutat amb una infraestructura com aquesta”, ha recordat Colau.

Barcelona pionera i europeista

Colau també ha fet referència al títol de les jornades d’enguany del Cercle d’Economia. Ella ha assegurat que Barcelona “és una ciutat europeista” i que, per tant sempre ha estat al costat dels canvis d’Europa. A més, també ha elogiat que la ciutat segueix sent pionera en moltes iniciatives que estan d’acord amb els objectius europeus de sostenibilitat, tant ecològica com social. “Barcelona és líder en lloguer social”, ha explicat l’alcaldessa en relació al compliment dels objectius sostenibles del futur europeu.

A més, també ha parlat de l’any de la pandèmia i com la capital catalana ha estat líder en les inversions tot i la situació en la que s’ha trobat. “Hem quintuplicat l’inversió estrangera tot i la pandèmia”, ha remarcat l’alcaldessa de la ciutat. D’aquesta manera, ha tornat a l’inversió i ha recordat que és més necessari potenciar aquestes infraestructures que no ampliar-ne d’altres que “encara utilitzen energies menys sostenibles”. Així doncs, ha relatat que continuaran fent plans per aconseguir que Barcelona es converteixi en una capital sostenible i que dins d’aquestes paràmetres, “de moment ni hi ha cabuda per l’ampliació de l’aeroport”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kolau a maig 04, 2022 | 22:50
    Kolau maig 04, 2022 | 22:50
    Les prioritats de la Colau, el feminisme, el femellisme, el masclisme, el marxisme i el leninisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa