El capellà de dues parròquies barcelonines dona positiu per coronavirus

L'Església Arxidiocesana de Barcelona recomana retirar l'aigua beneïda de les piles

Un capellà que exerceix en les parròquies de Sant Sebastià i Santa Maria Magdalena, situades als barris del Verdum i de les Roquetes de Barcelona, al distrcite de Nou Barris, ha donat positiu per covid-19, segons ha informat l’Església Arxidiocesana de Barcelona. La mateixa font ha indicat que una vegada detectat el cas s’han aplicat els protocols que les autoritats sanitàries han determinat com, per exemple, aïllar les persones que han tingut contacte amb l’afectat.

A banda, l’Arquebisbat de Barcelona ha fet arribar recomanacions específiques als responsables de les parròquies, com ara retirar l’aigua beneïda de les piles que hi ha a les entrades de les esglésies i en altres llocs de devoció.

​A banda, també es recomana buscar un “gest de pau” alternatiu a l’habitual d’abraçar o donar la mà a les persones que estan més a prop durant la celebració de l’eucaristia. Una altra recomanació és combregar a la mà, així com que els que distribueixen la comunió durant l’eucaristia es rentin les mans abans i després d’aquest moment.

Finalment, l’Arquebisbat de Barcelona recomana que les mostres de devoció i afecte cap a les imatges, “tan pròpies d’aquest temps de Quaresma i Setmana Santa”, puguin ser substituïdes per altres com la inclinació o la reverència, evitant el contacte físic amb elles i facilitant una major rapidesa que eviti aglomeracions.

Més informació

Nou comentari