Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Allau d’anul·lacions per a Setmana Santa” als restaurants de Barcelona pel coronavirus
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona alerta que els darrers dies s’ha produït una “allau d’anul·lacions de reserves per a Setmana Santa” als establiments de la ciutat per la por al coronavirus. Si la “paràlisi econòmica” continua, el sector reclama “mesures d’extrema excepcionalitat” a l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Estat espanyol. “La quarantena sanitària s’ha d’acompanyar d’una quarantena econòmica, és a dir, de mesures d’emergència que evitin que les empreses facin fallida durant la crisi”, sostenen els restauradors en un comunicat aquest dimarts.

Les mesures que suggereix el Gremi de Restauració no són pas senzilles ni neutres políticament. Proposa, per exemple, suspendre la tramitació dels pressupostos de la Generalitat –perquè inclouen pujades d’impostos–, imposar moratòries forçoses a les entitats bancàries en préstecs, aprovar una carència en l’encariment de la taxa de terrasses municipal o permetre que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) puguin ser adoptats de manera unilateral i immediata per l’empresa sense obrir un període previ de consultes.

El sector admet que “el risc sanitari és encara moderat” però alerta que les “conseqüències econòmiques” de la por ciutadana “són ja una realitat”. “Després de la cancel·lació del Mobile World Congress i de l’ajornament de la fira Alimentaria, entre d’altres, totes les esperances del sector estaven posades en la Setmana Santa”, exposen. A més d’aquestes vacances de primavera, diuen que també els cauen reserves pels mesos de maig i juny “i, fins i tot, setembre”. 

El Gremi assegura que les previsions dels empresaris s’ha “ensorrat” i insta les administracions a “reaccionar amb determinació” i de forma “coordinada i coherent”. A més, temen que l’augment de contagis condueixi Barcelona a un escenari similar al d’Itàlia, amb confinament massiu, situació per a la que demanen tenir preparades compensacions “excepcionals” per als negocis. Si han de tancar i no facturen res durant molts dies seguits, avisen, no podran pagar ni el lloguer, ni els salaris ni els impostos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa