Caiguda de visitants estrangers als monuments de Barcelona pel coronavirus

La Sagrada Família i la Pedrera confirmen que han perdut visitants estrangers, sobretot orientals i italians

L’alerta generada pel coronavirus comença a afectar monuments culturals turístics de Barcelona, com la Sagrada Família o la Pedrera, que constaten a l’ACN una davallada de públic internacional. Concretament, de grups procedents de Japó, Xina, Corea del Sud o Itàlia. També confirmen una disminució de visitants estrangers a equipaments com la Fundació Miró, el MNAC i el Palau de la Música i cancel·lacions de reserves a la Fundació Dalí.

Amb tot, el públic local continua responent i visita els espais culturals amb normalitat. Una tendència que es manté a les sales de cinema i que, segons avança el Gremi d’Exhibidors, manté la venda d’entrades habitual. Teatres com el Lliure, el TNC o el Grup Focus també mantenen l’afluència normal.

Els equipaments culturals que amb major presència de turistes confirmen que la crisi pel coronavirus els està passant factura. Casos com els de la Fundació Miró, per exemple, que confirma anul·lacions de reserves de grups procedents de la Xina, Corea i Itàlia.

En una línia similar se situa el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que aquests primers dies de març ha rebut un 20% menys de visitants respecte el mateix mes de l’any passat. Per contra, el públic local –que representa la meitat de les visites-, es manté estable.

La Fundació Dalí també treballa amb normalitat, tot i que han rebut anul·lacions de reserves i avancen que seguiran les indicacions de les autoritats sanitàries. Els turistes també han baixat al Palau de la Música, malgrat que no hi ha dades definitives. El públic català, però, continua assistint a les funcions.

La xarxa de centres Caixa Fòrum no ha detectat tampoc una reducció de visitants els últims dies i, per ara, l’únic canvi és el reforç dels serveis de neteja i mesures de tipus higiènic. L’Auditori tampoc constata una reducció del públic.

El públic als cinemes es manté

Des del Gremi d’Exhibidors de Cinema confirmen que les dades se situen en la línia de les setmanes anteriors i l’assistència a les sales durant el mes de març es manté estable si es compara amb la d’altres anys.

Més informació

Nou comentari