Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajornen la Marató de Barcelona pel coronavirus
  • CA

La Marató de Barcelona queda suspesa durant uns mesos. Passarà d’haver-se de celebrar el pròxim 15 de març a donar-se el 25 d’octubre. La decisió de posposar la prova s’ha pres aquest matí en una reunió conjunta amb representats de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, la Secretaria General d’Esports de la Generalitat, la Conselleria de Salut, la Conselleria d’Interior i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. S’ha acordat ajornar la prova per seguir treballant en la contenció del coronavirus, ha anunciat l’Ajuntament. Segons han remarcat, la decisió s’ha pres seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i l’OMS pel que fa a grans esdeveniments.

En declaracions als mitjans, el regidor d’Esports, David Escudé ha reivindicat que “en vista de la situació de prealerta” s’ha decidit optar per la “màxima prudència i prevenció”. La decisió s’ha pres perquè “la ciutat pugui viure tranquil·lamenta aquestes dates” i perquè “pensant en el corredor” l’Ajuntament volia que fos “una experiència màgica”. “Vista la situació, creiem que el propi corredor o corredora ens agraïa que la posposéssim”, ha insistit Escudé. A continuació, el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, ha mostrat el suport de l’ens català a la decisió barcelonina.

Escudé ha recordat que el 52% de més de 17.000 participants venien d’altres països i, per tant, les particularitats d’aquest esdeniment són molt diferents a altres grans concentracions com podria ser la manifestació del 8M de demà, que es preveu massiva. En aquest sentit, la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, ha descartat que hi hagi cap risc per aquesta mobilització convocada per a demà. “Cada esdeveniment és diferent i caldrà anar valorant, en el futur, com evolucioni el tema”, ha concretat l’experta en salut. 

Pel que fa als efectes d’haver anul·lat la cursa amb una setmana d’antelació, des de l’Ajuntament han anunciat que es permetrà que tant a la cita del 25 d’octubre com a la Marató del 2021 -que tornarà al març- es corri amb el mateix dorsal que ja s’havia adquirit. 

El ministeri de Sanitat avala la cancel·lació

El Ministeri de Sanitat ha avalat la decisió d’ajornar la Marató de Barcelona fins al 25 d’octubre per la crisi del coronavirus. “S’ajusta a les recomanacions en grans esdeveniments esportius i és una decisió lògica”, ha manifestat aquest dissabte el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que calcula que uns 1.000 corredors procedents de països considerats “zona de risc” anaven a participar a la prova. En paral·lel, el Ministeri de Sanitat ha confirmat ja un total de 430 positius per coronavirus arreu de l’Estat i no s’ha mostrat partidari de cancel·lar les manifestacions del 8M previstes per demà diumenge a moltes capitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa