L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la normativa que limitarà les zones en què es podrà fer esport a la platja. Concretament, el consistori ha delimitat 13 zones a la sorra de les platges de la ciutat per la pràctica d’esport. Aquesta normativa, publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), no s’aplicarà fins a l’estiu de 2023.

Les federacions i associacions que vulguin organitzar una activitat esportiva hauran de demanar un permís administratiu i pagar una taxa que encara no s’ha especificat. Aquestes tindran sis àrees reservades a les platges de Sant Sebastià, del Somorrostro, de la Nova Icària, del Bogatell i de la Mar Bella.

Segons l’època en la qual es realitzin les activitats, hi haurà una restricció horària més o menys limitada. En temporada baixa es permetrà fer les activitats de dilluns a diumenge de 8.30 a 16.00 hores. En temporada mitjana es permetrà de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 hores, i dissabte i diumenge de 08.00 a 10.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Finalment, en temporada alta de dilluns a divendres de 8.00 a 10.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Un surfista, a una dutxa d'una platja de Barcelona / Jordi Play
Un surfista, a una dutxa d’una platja de Barcelona / Jordi Play

També hi ha certes restriccions per la pràctica d’esport per part de particulars. Aquests podran fer esport en sis àrees reservades de les platges de Sant Miquel, del Somorrostro, de la Nova Icària i del Bogatell. Això sí, el consistori no posa franges horàries. Els particulars també podran fer esport a les àrees previstes per a l’esport organitzat sempre que no s’ocupi més de la meitat dels espais habilitats.

Regulada la pràctica de surf

El document també inclou per primera vegada la regulació de la pràctica de surf, pàdel surf i el surf de vela. Com ja es feia anteriorment, es permet realitzar aquests esports quan s’activi la prealerta i alerta del pla municipal per mal estat de la mar. L’Ajuntament ha comunicat que és responsabilitat dels esportistes la pràctica d’esport en aquestes fases, però que les forces de seguretat poden prohibir-la si perceben que hi ha un risc greu i concret per a la seguretat de les persones.

D’altra banda, la normativa prohibeix la pràctica de surf, pàdel surf i el surf de vela durant estigui activada la fase d’emergència per mala mar.

Més notícies
Un entrenament del Barceloneta Futsal abans d'un partit recent / Twitter

La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta

Notícia: La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Comparteix
Un club es dissol per la falta d'instal·lacions adequades i un altre alerta de la manca d'equipaments adequats a Nou Barris
Notícia: La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta - Mobile
Avís de la prohibició de fumar a la platja de Barcelona / Font: ACN - Natalia Segura

Disconformes i despistats se salten la prohibició de fumar a la platja

Notícia: Disconformes i despistats se salten la prohibició de fumar a la platja
Comparteix
Seguiment desigual entre els banyistes de Barcelona, que demanen més senyalització
Notícia: Disconformes i despistats se salten la prohibició de fumar a la platja - Mobile
La platja de Llevant

Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant

Notícia: Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant
Comparteix
L'Ajuntament descarta informar els banyistes sobre la troballa i insisteix a negar cap mena de risc, mentre la plataforma Espai Gos reclama saber si els animals corren perill
Notícia: Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant - Mobile
El cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, juntament amb el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, Laura C. i Ingrid F., membres de la junta directiva del CN Barcelona, el director general del club, Xosé Carlos F., Rubén R., responsable de comunicació, i Javier M., soci del club / CN Barcelona

Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats

Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Comparteix
L'entitat vol facilitar la integració i la pràctica de l'activitat física als nouvinguts a la capital
Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sas a agost 23, 2022 | 23:44
    Sas agost 23, 2022 | 23:44
    Gran forma de promoure l'esport. Tindrem les platjes nomes pel paisatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa