Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Disconformes i despistats se salten la prohibició de fumar a la platja
  • CA

La prohibició de fumar a totes les platges de Barcelona ciutat ha començat amb un seguiment desigual. Des d’aquest dissabte la Guàrdia Urbana pot multar als infractors reincidents amb sancions de 30 euros, però tot i així hi ha disconformes i despistats que se salten la nova norma.

“He arribat i he encès una cigarreta. No ho tenia molt clar, però he vist persones fumant… No estem fent res dolent!”, diu un banyista veí de Barcelona, el Brian, a l’agència ACN aquest diumenge mentre seu en una cadireta a la platja de Sant Sebastià. “Em sembla excessiu, amb totes les retallades que hi ha i que ja no podem gastar gairebé en res, imagina’t que et posin una multa per fumar a la platja, que s’ha fet tota la vida… és absurd!”, protesta, indignat. Preferiria que la policia es concentrés en “coses més serioses com els furts” o el top manta.

Un altre, en David, s’ho ha pres molt seriosament i ha fet que l’amic amb qui havia anat a la platja l’acompanyés fins al passeig marítim per poder fumar una cigarreta: “Fa mitja hora que soc aquí i ja no podia més!”. Tot i enyorar poder improvisar la cigarreta, creu que el veto és “perfecte”. “Fumes menys i no molestes”, celebra en referència a les burilles a la sorra, que li semblen un problema per a la “convivència”. S’ha assabentat de la norma perquè la seva dona la va veure a les notícies i li ha insistit molt, diu. En canvi, ni en David ni tampoc en Brian ha vist cap informador in situ que expliqui la normativa.

Discrepàncies amb la prohibició de fumar

Per contra, una altra banyista manifesta el seu desacord amb la prohibició. La Carolina qüestiona la mesura, que no li afecta molt perquè diu que no és “gaire fumadora”, per excés de regulació: “A l’aire lliure no tenien per què prohibir-ho”. “Potser la gent tira la burilla a la sorra, però jo portava el meu petit cendrer”, apunta. Tampoc ha vist cap informador, només els cartells de lona col·locats a l’entrada de la sorra.

A ella no li molesta que un altre banyista fumi a prop, però per exemple al Yannick sí. Aquest banyista procedent de Suïssa reconeix que no és “molt fan del tabac” i lamenta que encara hi hagi gent fumant i llançant cigarretes a la sorra.

L’any passat l’Ajuntament va assajar aquesta mesura amb una prova pilot a les platges de Somorrostro, Sant Miquel, Nova Icària i Nova Mar Bella. Segons va recordar al plenari el regidor Eloi Badia, la puntuació ciutadana del veto era de 8 sobre 10 i la presència de fumadors va baixar del 18% a l’1%, amb la meitat de burilles. Tot i això, els díscols mantenen el seu rebuig i a la Barceloneta continua havent-hi incomplidors en aquest segon any sense fum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa