Dos de cada deu usuaris de les platges de Barcelona fumaven. Aquesta és la xifra amb què treballava l’Ajuntament de Barcelona quan va decidir implementar la prohibició de fumar a les deu platges de la ciutat. I ara, els fumadors han caigut a l’1%. A més, la prohibició ha estat molt ben rebuda pels ciutadans, ja que 8 de cada 10 l’aproven.

El ple aprova la prohibició

Faltava, però el tràmit de debat i votació. I el ple d’aquest divendres hi ha donat llum verda. La mesura ha rebut els vots a favor del govern municipal (BComú i PSC), ERC, Junts i Ciutadans, mentre que PP i Valents s’han abstingut. Així que de forma oficial, amb les sancions corresponents per als infractors, la normativa entrarà en vigor previsiblement la setmana vinent, a les portes d’agost.

Però seran sancions lleus: l’ordenança preveu sancions de fins a 30 euros que només s’aplicaran en casos d’incompliments reiterats.

Què diu exactament la normativa?

La modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona (OUVEP) estableix que no es pot consumir tabac o altres dispositius d’alliberament de nicotina ni a la sorra, ni al mar de les platges de la ciutat, incloent la zona de banys del Fòrum. Únicament queda exclòs de la prohibició l’espai que ocupen les guinguetes instal·lades a la sorra.

Segons ha explicat el consistori, a les platges es va detectar gairebé set vegades menys de fumadors que a la resta de platges. El 65 % dels usuaris assegura que coneixen la mesura, i el 81 % que estaven fumant han deixat de fer-ho o han marxat fora de la sorra quan els han informat de la prohibició.

Tot plegaat, conclou el consistori, amb l’objectiu de facilitar als ciutadans “llocs de convivència més saludables, amb menys residus i respectuosos amb la defensa del medi ambient”. I és que burilla de la cigarreta és un residu altament contaminant que triga més d’una dècada a degradar-se.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 22, 2022 | 14:26
    ciutadà juliol 22, 2022 | 14:26
    Ja ho sabem, que els poders públics consideren el tabac culpable de tots els mals del món i part de l'extranger, però aixó ja comença a passar de taca d'oli. Com redimoni pot perjudicar el fum d'un cigarret en la immensitat d'una platja oberta?. Son ben bé ganes de tocar alló que no sona. A banda d'aixó: i la fumèrria dels autobusos i altres vehicles què? Estic segur de què aquell vicepresident del Barça, que fumava aquells havans monumentals (ara no recordo com es deia). si s'hagués trobat amb la prohibició de fumar al Camp Nou, s'hauria donat de baixa com a soci.
  2. Icona del comentari de: fat boy a juliol 22, 2022 | 15:41
    fat boy juliol 22, 2022 | 15:41
    Pero si les burilles es podrien apagar a les tifes humides dels gossos que si que hi poden anar a la platja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa